Erik Horneland og Rosenborg har hatt en tøff sesong og ligger midt på tabellen etter 14 serierunder.
De seiersvante trønderne håper derimot å bite godt fra seg i Europa i år. Første steg på veien til gruppespill i Champions League er nordirske Linfield. Hornelands disipliner kan vente seg et fysisk tøft oppgjør på Windsor Park onsdag kveld.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg tror ikke det blir en krig. Jeg håper at vi kan få et såpass høyt tempo på ballen og bevegelsene våre at vi kan spille bra i lengderetningen, sånn at de får litt å jobbe med, sier Horneland til Adresseavisen.
Horneland har tatt ut 19 mann i troppen. Samuel Adegbenro er friskmeldt og med. Både Yann-Erik de Lanlay og Pål-André Helland er med i troppen etter at begge måtte stå over mot Ranheim.
Mikael Tørset Johnsen og Erik Botheim har reist på samling med G19-landslaget, mens Niklas Bendtner er utelatt.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Et godt lag

Den pressede treneren er tydelig på at Linfield må slås. Likevel er seier ikke gitt på forhånd. I fjor tapte Molde bortekampen mot nordirske Glenavon før de vant stort i returoppgjøret.
Linfield-manager David Healy tror på tøff motstand fra den norske storklubben.
– Jeg tror Rosenborg har slitt litt i ligaen deres, og de gjør ofte få endringer på laget, men det er et godt lag. Hvis vi blir passive og spiller ustrukturert, er Rosenborg gode nok til å bryte oss ned, uttaler Healy til klubbens nettsted.
– Det blir en tøff kamp. Vi tror ikke noe annet. De slo Ajax ut for to år siden kun måneder etter at Ajax møtte Manchester United i Europa League-finalen, så vi må prestere vårt beste. Det er en vanskelig motstander og et godt lag, men vi kan bare gjøre jobben vår og se hvor det tar oss, sier forsvarsspiller Jimmy Callacher.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Best i Nord-Irland

Nordirene har vunnet hele 53 ligatitler, men har slitt i Europa. Klubben spilte riktignok kvartfinale i europacupen i 1966/67 etter seier mot Vålerenga i åttedelsfinalen, men har de siste årene ikke kommet lenger enn andre kvalifiseringsrunde i Champions League.
Linfield og Rosenborg har møttes i europacupkvalifisering i 1986 og Champions League-kvalifisering i 2010. Trønderne gikk seirende ut av begge oppgjørene med henholdsvis 2-1 og 2-0 sammenlagt.
Rosenborg har deltatt i gruppespillet i Europa League de to siste sesongene.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03