TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg - Molde 3-1
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Det legges ned mange meter og hardt arbeid. Det er tøft med ti mann mot Molde, men i dag er jeg bare stolt. Alle gutta står på og blør for drakta, og hadde vi spilt slik hver kamp, hadde vi vært på toppen av tabellen. Du ser når vi er på vårt beste. Det er her lista må ligge, sier Tore Reginiussen til Eurosport.
Premissene før storkampen var satt på forhånd: Molde tar etter alle solemerker seriegull og Rosenborg risikerer å havne utenfor de tre øverste plassene som gir Europa neste sesong.
Slikt kan man vanskelig akseptere i Trondheim, men det var likevel Molde startet best. Da var hjemmelaget litt på hælene, og gjestene fikk en drømmestart da Leke James passerte en passiv Vegar Eggen Hedenstad og slo ballen inn foran mål. Der fulgte Birger Meling mer med på ball enn mann, og det gjør man ikke ustraffet når den mannens navn er Ohi Omoijuanfo; 1-0 til Molde.
(Artikkelen fortsetter under):
Men så slo Rosenborg kraftig tilbake. Alexander Søderlund viste at de mente alvor da han headet en retur fra Andreas Linde i tverrliggeren. En god redning av Molde-keeperen avverget scoring.
Samme Linde kunne lite gjøre da delvis utskjelte David Akintola ble spilt vakkert alene med ham av Søderlund med om lag ti minutter igjen til pause. Høyrevingen var iskald alene med keeper og utlignet.
– Det føles veldig godt. I det siste har vi ikke vunnet og alle er frusterte. Vi jobbet som et lag, og beholdt trua selv da vi lå under med 0-1 og på slutten vant vi, sier David Akintola til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under):
Så var det midtstopperne som sendte Rosenborg til himmels. Meling slo inn, og Tore Reginiussen headet ballen videre. Even Hovland var råsterk i duellen med Ruben Gabrielsen, fikk beinet på ballen og sendte den i nettet til RBK-ledelse.
Men dramatikken i en meget god førsteomgang av to lag som virkelig ønsket å angripe var ikke over med det. På overtid av den første økta pådro Alexander Søderlund seg sitt andre gule og dermed rødt kort da han altfor sent meide ned Kristoffer Haugen.
– Det er hodemist av Søderlund. Hva er det du gjør. Han skjønner det veldig godt selv også, og den taklinga i seg selv kunne vært et rødt kort, utbrøt Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud på direkten.
Dermed gikk Rosenborg til pause med ledelse, men en vanskelig oppgave med bare ti mann på banen ut i andre omgang. Det endret naturligvis litt av premissene.
RBK la seg litt lavere i banen og Molde fikk styre mye med ballen og stanget og stanget mot Rosenborgs mur, og skapte også noen farligheter. Men det gjorde også hjemmelaget på gode overganger, og spesielt Bjørn Maars Johnsen var nær å sette inn 3-1 da han spilt fint fri av nettopp Akintola.
Det gjorde han i stedet sju minutter før slutt. Mike Jensen fyrte av og returen fra Linde havnet i føttene til Maars Johnsen, som enkelt dyttet kula inn i det tomme garnet til sin femte scoring.
– Dette er skuffende. Vi burde hatt enda mer tempo rundt boksen deres og enda mer bevegelse. Det ble litt stillestående. Vi fikk en bra start med 1-0 og burde tatt enda mer initiativ, så gir vi dem altfor enkle mål også, sier Etzaz Hussain til Eurosport.
Molde ropte på straffe da ballen var nær hånda til Eggen Hedenstad mot slutten av kampen, men uten gehør.
Slik påførte de også serieleder Molde sitt første tap i Eliteserien siden slutten av mai.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10