Bodø/Glimt - Haugesund: 2-2
Bodø/Glimt startet bra med to mål og en 2-1-ledelse til pause. Så fikk Fredrik Bjørkan sitt andre gule kort etter en takling og ble vist i garderoben. Deretter satte Vegard Bergan inn selvmål og utlignet for bortelaget.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Dermed rotet Glimt bort ledelsen og tre viktige poeng i gullkampen. Nå er det åtte poeng opp til Molde på gullplass og de kan sikre gullet allerede neste kamp med seier over Strømsgodset.
– Er gullet kjørt nå?
– Jeg er skuffet over at vi ikke klarer å ta tre poeng i dag. Gullet har vi ikke hatt så mye fokus på, men vi gjør det vanskelig for oss selv når vi blir ti mann. Litt skuffet akkurat nå, men vi må ha fokus på de neste kampene, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under:

Evjen-scoring

Hjemmelaget tok ledelsen etter kun ti minutter. Håkon Evjen dro seg inn i feltet og fra ca. 20 meter satte han en suser nederst i hjørnet.
– Det er en fantastisk enkeltmannsprestasjon av Evjen. Når han får ballen så bare vender han inn i banen og avslutter. Det er vakker fotball, utbrøt Eurosports ekspert Joacim Jonsson.
Og det tok ikke mange minuttene før mål nummer to var et faktum. Etter 16 minutter var det Jens Petter Hauge som fikk pasningen fra Evjen som hadde driblet seg innover i feltet. Dermed kunne Hauge sette ballen lekkert i mål.
Men Haugesund lot ikk evente på seg. To minutter senere sørget Kristoffer Velde for redusering for bortelaget. Kevin Martin Krygård slo innlegget hvor Velde ventet og banket ballen i mål.

Utvisning og selvmål

Men flere mål ble det ikke i førsteomgang og hjemmelaget gikk til pause med en ledelse.
Etter 72 minutter spilt kom Fredrik Bjørkan altfor sent inn i taklingen av Torbjørn Kallevåg. Sistnevnte ble liggende nede og Bjørkan fikk det røde kortet.
Det var hans andre gule kort, som gjorde at han fikk rødt. Er derfor utestengt i den neste kampen mot Rosenborg borte.
– Den er blytung for Glimt. Blytungt for han selv, naturligvis. Så blir det blytunge 18 minutter, sa Jonsson i Fotball Direkte.
Se situasjonen her:
Og det ble det. Kun minutter senere utlignet Haugesund ved selvmål av Vegard Bergan. Martin Samuelsen slo inn foran Glimt-målet og ballen traff Bergan i føttene og ballen gikk i mål.
– Det er fryktelig surt nå. Det er ekstra kjipt når jeg blir så involvert som jeg gjør, setter den i eget mål. Så det er surt, sa en skuffet Bergan til Eurosport etter kampen.
– Hva tenkte du i den situasjonen du var i der?
– Jeg så at han mannen som var på meg løper mot Brede (Moe) og jeg ropte til Brede at han måtte passe på. Så forventer jeg egentlgi at ballen går et annet sted i den situasjonen, så triller den forbi og treffer meg i beina. Det var fryktelig ergelig at det skjer, sa Bergan.
Haugesund-trener Jostein Grindhaug var fornøyd med å ta med seg ett poeng.
– Å ligge under 2-0 til 2-2, hva sier du?
– Det viser karakter. Vi har gjort det før. Litt synd at vi kommer bakpå og må jage. Det er bra moral, bra karakter. Det er dette man vil se; at de responderer og at de finner de triggerpunktene som skal til og jaggu klarte de det, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter kampen.
Se hele intervjuet med Bergan her:
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55