Utskjelte Søderlund ble helten: – Endelig virker jeg

Sondre Skandsen

Oppdatert 04/07/2019 klokken 22:34 GMT+2

Etter å ha brent en monstersjanse og deretter fått utligning i fleisen, reiste Alexander Søderlund seg og stupte inn matchvinnerscoringen for RBK.

Alexander Søderlund

RANHEIM/OSLO (Eurosport.no)
Ranheim – Rosenborg 2-3 (1-1)
82 minutter: Alexander Søderlund bommer på en enorm mulighet. Det eneste spissen trenger å gjøre er å sette bredsiden på Åsens innlegg. Det gjør han, men ballen går langt over.
85 minutter: Ivar Sollie Rønning utligner på vakkert vis for Ranheim.
88 minutter: Søderlund reiser seg fra mørket og stuper inn seiersmålet til elleville scener på bortetribunen.
Søderlund så nok en gang ut til å bli syndebukken, som han ofte har blitt framstilt som før. I stedet ble han helten.
– Det er klart det er deilig. Vi roter det til for oss selv når vi egentlig har full kontroll. Det var godt å få den på slutten når jeg misset en stor sjanse tidligere, sa han til Eurosport etter kampen.
– Det er litt sånn sesongen vår har vært, vi er både uheldige og udyktige foran mål. Men det her var gøy da! Endelig begynner jeg å virke.
Ranheims Daniel Kvande mente Ranheim gjorde nok til å få med seg poeng.
– Ja, det bør holde til poeng dette her. Jeg føler vi styrer mye, men det ville seg ikke i dag, sukker han.
Trener Svein Maalen mener derimot Rosenborg var for gode.
– Vi møter et lavtliggende lag også blir vi veldig tannløse. Da fortjener vi ikke å vinne.
– Det blir upresist og lite truende. Ballen går for sent og vi blir stillestående, sier han til Eurosport.
Se høydepunktene her:

Nigerianske kombinasjoner

Men Ranheim åpnet godt på eget kunstgress. Før fem minutter var spilt måtte André Hansen ut i full strekk. Valla Dønnem stusset en corner mot nærmeste hjørne, men sisteskansen lå og ventet. Meling måtte også i aksjon tidlig for å blokkere Solbakkens skudd litt senere.
Men så kom gjennombruddet for Eirik Hornelands menn. Et innlegg fra høyre ble på enten lekkert eller utrolig heldig vis flikket videre av Søderlund som med touchen spilte gjennom Adegbenro. Han kom fossende alene med Barli og satte ballen enkelt til side for keeperen til 1-0 for RBK.
Akintola fikk en alle tiders mulighet til å doble etter 42 minutter, da han kom alene med keeper. Avslutningen trillet derimot utenfor stolpen. I stedet gikk Ranheim rett i angrep.
Og da stod det 1-1 kun to minutter etterpå. Mads Reginiussen slo inn fra høyresiden. Blakstad sleivet ballen i Hedenstad som sørget for en retningsforandring, og vipps så var lagene like langt.
Nigerianske kombinasjoner mellom Adegbenro og Akintola var nøkkelen til suksess i kampen om Trondheim. Førstnevnte med det presise innlegget. Sistnevnte med et elegant hodestøt fra 5-6 meters hold.
Så kom altså Ranheim-utligninga til slutt. Innbytter Sollie Rønning tråklet seg gjennom RBK feltet og kippet på nydelig vis ballen i en bue over André Hansen. Ranheim-fansen var i ekstase, men så...
Et innlegg fra dypet ble kontant ekspedert av Alexander Søderlund som stupte ballen i det lengste hjørnet til vill jubel i bortesvingen. Spissen ble dermed matchvinner og Rosenborg vant 3-2 på Extra Arena.