Liban Abdi er for tiden klubbløs, men det betyr på ingen måte at han ikke er en attraktiv spiller. Flere Eliteserie-klubber har vært i dialog med den norsk-somaliske 30-åringen den siste tiden.
Selv mener han det er sannsynlig at det neste stoppestedet er i Norge.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Ja, jeg tror det. Jeg er klar for å lage litt kaos i Eliteserien, humrer Abdi, og innrømmer at det har vært litt dialog med et par klubber i Eliteserien.
– Jeg vil være i tryggere omgivelser. Ingenting er bedre enn å komme hjem, sier han.

Kunne endt hos kypriotisk storklubb

I øyeblikket er den tidligere Haugesund-spilleren i Oslo, men det var ingen selvfølge hvis vi skrur tiden et par måneder tilbake.
Abdi forteller at han i desember trente og signerte en «pre-contract» med kypriotiske toppklubben Apollon Limassol. Tanken var at han skulle bli klar fra 1. januar 2019.
– Det gikk ikke som planlagt. Det jeg ikke visste var at de hadde for mange utlendinger på laget. Da jeg fant ut at de måtte kvitte seg med noen før jeg ble spilleklar gikk alt til helvete, sier han.
Agenten og Abdi valgte å avslutte eventyret før det startet, forteller han.
– Vi trodde alt var i orden, men pakket sakene da vi fant ut dette, forteller han.

Ønsker snarlig avklaring: – Jeg er gjennomtrent

Sommeren 2018 terminerte han kontrakten med saudiarabiske Al-Ettifaq fordi ting ikke ble som han hadde sett for seg. Tidligere var han i FK Haugesund.
Tilbake i Oslo, og med et tre-ukers treningsopphold med fjorårets Europa League-klubb Apollon Limassol i bagasjen, forsikrer han at formen god.
– Jeg er gjennomtrent. Jeg har vært i gamet lenge. Jeg trener alene og med en personlig trener jeg har brukt over lengre tid. Jeg er såpass gammel at jeg vet hva jeg må gjøre, smiler han.
– Jeg har bare vært hjemme og trent siden. Jeg holder hodet kaldt. Akkurat nå tenker jeg bare på å komme tilbake og hjem igjen til Eliteserien. Det er tankegangen. Å være i tryggere omgivelser og være rundt familien, sier han.
– Når ønsker du en avklaring?
– Jeg vil gjerne ha det så fort som mulig. Jeg vil inn i et fotballmiljø med gutta og bidra, sier han.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03