VALLE (Eurosport):
Søndag kveld hamret både Kjetil Rekdal og Joacim Jonsson, begge Eurosport-eksperter, løs på Vålerenga i Fotballrunden etter Vålerengas hjemmetap mot Haugesund.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Kjetil Rekdal har gjennom to perioder trent Vålerenga i nærmere ti år. Han sparte ikke på kruttet når det kom til sin gamle arbeidsgiver, etter at hovedstadsklubben nå står med to poeng på fire kamper.
– Jeg heier på Vålerenga selv, men jeg klarer ikke heie på de som sitter der nå. Det er dødfødt, sa han på sendingen.
Han fortalte videre om det han mener er mangel på «Vålerenga-sjel».
– Det er ingen sjel igjen. Det er ingen Vålerenga-folk igjen som kan dra opp interessen rundt ting. Vålerenga er en klubb det skal koke rundt.
Les også: Stabæk signerte danske

«Team Drammen»

– Nå er det en gjeng fra Drammen som sitter der og har knebla det. De har mislykkes totalt.
– «Team Drammen» som jeg kaller dem kom inn i 2016 og fikk «carte blanche». Budsjettet gikk opp med 35 millioner. De skulle gjøre Vålerenga til et slagkraftig lag, men det har ikke blitt et spor bedre.
Rekdal refererer til at en rekke tidligere Strømsgodset-ansatte har kommet til klubben etter at Deila tok over hovedtreneransvaret i VIF. Daglig leder Erik Espeseth og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen er blant de sentrale personene i Vålerenga med fortid i Strømsgodset.
– Jeg tror ikke den gjengen som er der nå skjønner hva Vålerenga er for noe. De kom inn breialt og sa «sånn gjorde vi det i Godset, det går fint». Det har vært totalt mislykka, hevdet Rekdal.
Se hele seansen her (Deilas tilsvar er under videoen):

Slik svarer Deila

Når Eurosport møter Ronny Deila mandag formiddag, har han ikke sett seansen fra søndagens program. Men han er delvis enig i kritikken rundt Vålerengas form:
– Det er normalt at man får kritikk, slik som vi har prestert de fire siste kampene. Både jeg og guttene i garderoben her er utrolig skuffet etter prestasjonen i går. Ord blir små når du opplever det der.
– Kritikken rundt at vi spiller for dårlig i går... Nå har ikke jeg hørt alt som har blitt sagt, men vi må bite i det sure eplet og innrømme det, sier han.
– Det ble hevdet at prosjektet ditt er dødt?
– Prosjektet er ikke dødt. Det ser ikke sånn ut her, det er nok av aktivitet her hvert fall. Når det kommer til økonomi, tabellplassering og struktur ser ting ganske annerledes ut her nå, enn da jeg kom inn i 2016.
– Hadde vi vunnet, ville vi vært nummer fire. Nå er vi tre poeng bak målsettingen vi har satt oss, forteller han.
Les også: Overlegne Viking sendte Strømsgodset ned på jorda igjen
Se hele intervjuet med Deila her:

Om Rekdal-uttalelser: – Det virker sårt for han

Når Deila blir spurt om den konkrete kritikken fra nettopp de to Eurosport-ekspertene, er han delt i meningene rundt kritikken. Jonsson mente at Deilas prosjekt er dødt. Han snakket videre om et «lag uten identitet», der målet om en topp fire-plassering er i ferd med å ryke. Med sjetteplass på tabellen per nå, mener Jonsson at det gløder en likegyldighet rundt Oslo-klubben.
– Det er vanskelig for Kjetil (Rekdal) og Joacim (Jonsson) å uttale seg når de aldri er på en trening eller kamp. Samtidig så ser de kampen på TV, og dette er jobben deres, så det må vi tåle, sier Deila.
Men at nettopp Kjetil Rekdal melder såpass kraftig som han gjør, får treneren til å reagere.
– Det er litt spesielt. Det virker som det er litt egen agenda inni bildet. At han skal forsvare hva han ikke fikk til eller ikke fikk muligheten til. Det er litt trist å se.
– Det virker sårt for han, men det får stå får hans regning. Jeg kjenner at det stikker ikke noe hos meg, og jeg kjenner meg ikke igjen i det han snakker om rundt økonomi.
Videre blir han konfrontert med at han før sesongen uttalte at det var «ufravikelig» at VIF skulle bli topp fire denne sesongen. På spørsmål om hva som skjer om de ikke klarer det, svarer han følgende:
– Man dør ikke av det vet du. Klubben går ikke under fordi man ikke når målsetningen sin. Vi ønsker å sette høye målsettinger.
– Hva ekspertene mener, er ikke så viktig for meg. Der får du skryt når du vinner og hammeren når det går dårlig. Det er viktigere med de som følger denne klubben hver dag. Å våkne opp og kjenne at du har skuffet folk, det er en grusom følelse.
Slik gikk det da Vålerenga møtte Haugesund søndag kveld:
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05