• Se Haugesund - Strømsgodset på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag 27. oktober klokken 18! Skaff tilgang her.
For litt siden fortalte en ærlig FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug om stresset og nedsidene det fører med seg å være fotballtrener på toppnivå. Spesielt for ham, som omtaler seg selv som en «kronisk negativ pessimist».
– Jeg ser fanden på veggen bare jeg taper en fotballkamp. Jeg sliter litt med det, og det koster krefter. Du går inn i perioder hvor du blir tung, trist og drita lei alt, uttalte Grindhaug blant annet.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Se intervjuet med FKH-treneren her! Artikkelen fortsetter under videoen.
Les også: Hylles etter 13 år i klubben: – Det er litt som å miste kona.

Forstår Grindhaug

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal satte det å være fotballtrener på toppnivå i perspektiv under søndagens Fotballrunden-sending.
– Du er veldig alene som fotballtrener. Så er det en del faktorer med supportere, media, agenter, foreldre, administrasjon og styre som man må forholde seg til i tillegg til spillerne. Det er enormt med interessekonflikter å forholde seg til, som gjør det til et ekstremt krevende yrke, sier Rekdal i sendingen.
Han har selv kjent på det Grindhaug setter ord på, i sine år som trener i Vålerenga, Lierse, Kaiserslautern, Aalesund og Start.
– Det er uansett 24 timer i døgnet. Det kan være sånn at dersom man vinner har man panikk for å ikke vinne neste kamp, mens man får panikk for at det skal gjenta seg dersom man taper. På den måten har man det gående.
Les også: Bohinen frir til Ålesund etter opprykket: – Skal klubben vokse må økonomien vokse.

Må håndtere det

Rekdal mener det handler om å finne måter å håndtere dette på.
– Det må gå an å finne noen måter og metoder som setter ting vekk på. Om du bruker alle døgnets timer til å vurdere laguttak og gruble over bekymringer, så blir hodet fort oppbrukt. Som fotballtrener er det veldig deilig å vinne fotballkamper, mens det er grusomt å tape dem. Man må lære seg å leve med begge deler, for det er en realitet uansett, sier han.
FK Haugesund er nummer åtte i Eliteserien og skal spille semifinale i cupen neste uke. Grindhaug ser på årets NM som en fin mulighet til å endelig kunne vinne noe.
– Vi har aldri vunnet noe, og har en mulighet til å gjøre det nå i cupen der vi er i semifinalen. Det er et mål å vinne noe i seg selv, for det vet vi ikke åssen er, sier Grindhaug, og legger til:
– Så langt i karrieren har jeg bare vunnet Karmøy-cup.
  • Se Haugesund - Strømsgodset på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag 27. oktober klokken 18! Skaff tilgang her.
Sett denne?
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43