• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!
Mjøndalen – Strømsgodset 1-1:
Da Strømsgodset så ut til å ikke ha noe svar på Fredrik Brustads første mål i Mjøndalen-drakta, dukket Lars Jørgen Salvesen opp og sørget for poengdeling i lokalderbyet.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Prosper Mendy slo inn, og fra kanten av femmeteren stanget Strømsgodset-spissen ballen i en vakker bue over Julian Faye Lund.
– Det er en fantastisk avslutning av Salvesen. At han klarer å få så mye kraft i den er rett og slett imponerende, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):

– Ikke det jeg prøvde på

– Jeg prøver egentlig bare å få den tilbake inn foran mål, så jeg er litt heldig, innrømmet Salvesen til Eurosport etter kampen.
Men selv om han reddet et verdifullt poeng, var ikke sørlendingen spesielt happy.
– Jeg er skuffa. Vi trenger poeng, og har en god mulighet til tre her i dag. Vi slipper inn på dødball, og det er unødvendig. At vi kommer tilbake er jo greit det, men vi skulle hatt alle tre poengene.
– Igjen viser vi utrolig mental styrke. Jeg er vilt stolt av dem. Defensivt er vi veldig gode i dag, men vi skaper ikke nok fremover. Det må vi bli bedre til, sa Godset-sjef Henrik Pedersen.
Brustads 1-0-scoring kom på sedvanlig Mjøndalen-vis etter en dødball, noe som irriterte dansken.
– Da jeg kom var vi katastrofale dødball imot. Det har blitt langt bedre, men mot et lag som Mjøndalen blir det jo vanskelig.
Mjøndalen-sjef Vegard Hansen var mer positiv enn sin trenerkollega.
– Det er bittert. Vi er skuffa over at vi ikke slår dem. Vi blei slitne og tok ikke overgangene godt nok. Det aller viktigste var likevel å ha en mer solid defensiv, og det skal vi bygge videre på.
Sjekk Hansens peptalk før kampen (saken fortsetter under):
Scoringen kom etter halvannen nitrist omgang fra gjestene, som knapt hadde skapt en målsjanse før Salvesen slo til.
Et kvarter tidligere hadde Fredrik Brustad hamret vertene foran på akrobatisk vis.
– For en måte å gjøre sitt første mål i den brune drakta på!, utbrøt Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
Scoringen fungerte som en vitamininnsprøytning for hjemmelaget, som fortsatte å presse på. Men i stedet for å få nummer to, dukket altså Salvesen opp og spolerte festen.
Olivier Occean og Quint Jansen hadde begge gode muligheter til å sende hjemmelaget tilbake i føringen, men det ville seg ikke.

– Det er latterlig. Sånt må vi få vekk

Muhamed Keita, som virkelig hadde markert seg verbalt før kampen, kom inn og skapte kok i sluttminuttene når han sparket en ball midt i hodet på en Mjøndalen-spiller etter at dommer Svein Oddvar Moen hadde blåst.
– Det det er bare håpløst av Keita. Rett og slett stygt, sa Rekdal om situasjonen.
Henrik Pedersen var i likhet med Rekdal ikke spesielt fornøyd med situasjonen.
– Det er latterlig. Det er ikke sånn vi oppfører oss mot andre mennesker. Vi skal ha fokus på oss selv, og oppføre oss ordentlig. Sånt må vi få vekk. Det er utilgivelig at han gjør det pisset, sa Godset-sjefen til Eurosport.
– Jeg ser han ikke, og jeg beklagde det til ham. Jeg mente det ikke. Jeg kan bygge opp før en kamp, men er ikke den typen som gjør sånt med vilje, sa Keita selv.
1-1 gjør at Godset (23 poeng) fortsatt er poenget foran Mjøndalen (22 poeng) på henholdsvis 12. og 13. plass. Gjestene kan risikere å havne på direkte nedrykksplass i løpet av helgen.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43