• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!
Tirsdag formiddag meldte TA at Filip Delaveris hadde kommet med et lønnskrav som fikk Odd-trener Dag Eilev Fagermo til å reagere med både sjokk og skuffelse.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
18-åringen, som har fått sitt virkelige gjennombrudd i Eliteserien de siste ukene, skal ifølge avisen ha krevd 800 000 kroner i året - langt over det Odd kan tilby.

– Ikke bra for ham som fotballspiller

Direktør i Odd, Tore Andersen, deler mye av Fagermos tanker rundt ungguttens krav.
– Dette harmonerer ikke med hvordan vi driver spillerutvikling i Odd. Vi har en helhetlig måte å tenke på - utvikling av unge spillere, og det at de er med på de rammene vi er villige til å gi. Det kjenner jo både Filip og agenten godt til. Da er det veldig beklagelig at kravet var som det var, sier Andersen til Eurosport.
– Hva tenker du om Delaveris sin fremtid i klubben nå? Han virker jo ikke villig til å ville fire på kravet?
– Vi har forstått det sånn, via hans agent, at dette er et absolutt krav. Da kan vi ikke gjøre noe annet enn å beklage at vi ikke får forlenget med Filip. Det er heller ikke bra for ham som fotballspiller, tror jeg. Dette er i mine øyne det beste stedet for ham å utvikle seg.

Åpner for salg etter sesongen

Fagermo utelukket ikke at det kunne bli aktuelt å sette Delaveris ut av laget i kjølvannet av situasjonen.
– Hvis du ikke har hjertet i Odd, nytter det ikke å spille for Odd heller. Det får vi ta en prat om og finne ut av. I utgangspunktet legger jeg til grunn at han vil spille fotballkamper, sier Andersen.
– Hvor overrasket var du over kravet? Det er jo snakk om summer langt over det dere kan tilby...
– Jeg er overrasket over å få et sånn krav når både Filip og agenten kjenner godt til Odd sin måte å drive spillerutvikling på, inklusive lønnspolitikk. Da kan man heller si at man ikke er interessert i å være med lenger.
– Vil det bli aktuelt å selge ham etter sesongen? Kontrakten utløper jo neste sommer...
– Når spillere blir så gode at de får tilbud fra andre steder, med økonomiske muskler langt større enn våre egne, er alle spillere til salgs. Vi hadde jo ikke noe planer om å selge, men å utvikle ham videre. Han er jo 18 år, og langt ifra ferdig utviklet.
Men selv om Odd nå blir satt i en utfordrende situasjon, er det ikke noe ondt blod mellom partene.
– Det er på den måten det er, og vi er en del av det gamet her. Han velger noen retninger som jeg synes kanskje ikke er så kloke. Det må han ta ansvaret for, og da kan vi ikke gjøre noe annet enn å akseptere det.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05