Filip Delaveris er en av Eliteseriens aller heteste spillere om dagen.
Først og fremst for det han har levert ute på banen, men nå har også hans kontraktsforhandlinger havnet i fokus.
Dag Eilev Fagermo og Odd går knallhardt ut i TA mot unggutten og mener samtidig at de er sjokkert over sin egen spiller. Fagermo går indirekte ut og kaller sin egen spiller «grådig», og klubbens sportslige leder støtter ham, og mener samtidig at Delaveris sier at han ikke ønsker å spille i klubben.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Dette er meget sterke ord av klubben. Odd og Fagermo bruker lokal media som brekkstang for å få ned lønnsvilkårene og setter Filip direkte opp mot klubben og sine supportere. En direkte ufin strategi og er nærmest som lavmål å regne.
Jeg skjønner at Fagermo først og fremst tenker på klubben, men å gå ut offentlig for å fortelle om at en spiller og hans agentur er grådig, kan vel umulig betegnes som en fornuftig strategi. Hva skal Delaveris tenke når han går inn i garderoben blant de andre spillerne? Hva blir snakkisen på tribunen til lørdag mot Vålerenga? Selvsagt vil folk prate om Delvaeris og oppfatte han som grådig.

– Heller Odd som viser prov på grådighet


Det er heller ikke første gangen Odd gjør dette, det er meget ofte støy når spillere skal resigneres. Zekhnini, Rossbach, Semb, Oldrup og Kitolano er andre spillere det har vært medialt støy rundt ved signeringer. Og nå er altså Delaveris neste mann ut.
Tore Andersen bør i dette fallet også se seg selv i speilet og spørre seg hvorfor de ikke forlenget med Delaveris på et tidligere tidspunkt. Han hadde kun kontrakt til sommeren 2020 også før denne sesongen startet. De ser spilleren hver eneste dag og kjente til potensialet. Hadde dem gjennomført dette før sesongen startet, ville pipen hatt en helt annen lyd. Spilleren hadde hatt helt andre kort på bordet og klubben hadde kommet langt billigere unna. Istedet så venter de i det lengste, det for å spare noen fattige kroner på årets budsjett.
Når vi snakker om grådighet er det vel heller Odd som viser prov på det i dette tilfellet.
Sette denne? Saken fortsetter under videoen:

– Lønnskravet stemmer ikke


TA går ut med at Delaveris krever 800.000 tusen i årslønn, noe som ikke stemmer. Vi snakker om en betydelig lavere årslønn enn det. Fagermo mener at ingen klubber i Norge gir en slik lønn som Delaveris forlanger, for spillere i hans alder. Hvem han prøver å lure med det, det vet jeg ikke. Jeg vet det ikke er vanlig, men han vet like godt som de fleste andre at det forekommer.

Fagermo legger vel heller ikke skjul på at han er misfornøyd med agentenes innblanding. Til nå er det familien som har forhandlet for Filip, men etter at det har gått i stå, har han skaffet en agent. Det er naturligvis fullt forståelig at han ønsker en rådgiver på et profesjonelt nivå. Det er Keypass AS som er Delaveris rådgivere. Keypass består av Morten Wivestad og Mike Kjølø, to av Norges største agenter, som i sommer vært involvert i flere store salg ut av landet. Tobias Børkeeiet til Brøndby og Håkon Evjen til AZ Alkmaar blant disse.

Agenter er en faktor som klubbene må forholde seg til og en nødvendighet for spillerne selv. For meg blir det meget umusikalsk av Odd å gå i krig med diverse agenter.
Det kan fort påvirke fremtidige signeringer Jeg mener det er viktig å ha et godt forhold med agenter. De er i mange tilfeller viktige for norsk fotball, og er med på å generere penger inn til klubbene ved salg av spillere til større utenlandske klubber.

– Trenger ekstern hjelp


Jeg mener i tillegg at dette kan ha en særdeles dårlig effekt på rekruttering av eksterne spillere. Det vi ser nå er jo at det ofte er en masse støy rundt dette med re-signeringer.

Odd gjør og har gjort utrolig mye riktig de siste årene. De er også meget gode på å utvikle unge spillere, noe de har vist over tid. Det er beundringsverdig og det skal dem fortsette med.
Derimot trenger de ekstern hjelp når vi kommer til medie- og kontraktsstrategi. Her er Odd ikke like sterke, og saken med Delaveris bare bekrefter det.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05