Sarpsborg 08s Jørgen Horn måtte operere fredag kveld etter at han fikk knust kinnbenet i en duell i treningskampen mot Vålerenga fredag.
– Han er ute i to måneder med knust kinnben, det er utrolig trist for Jørgen og utrolig trist for oss. Sjokkerende at spilleren på Vålerenga ikke får rødt kort, sier Sarpsborg 08s assistenttrener Tom Freddy Aune til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Han er overrasket over at dommeren ikke får det med seg.
– Vi registrerer at han går opp med en høy albue og treffer Jørgen klink i kinnbeinet så det knuser. Jeg sier ikke at det var med vilje, men det er en albue som knuser et kinnben og jeg er overrasket at dommeren ikke ser det, sier Aune.
– Vi forventer egentlig at NFF går inn og ser på dette, legger han til.

– Går ikke inn for å skade folk

Det var i en hodeduell med Vålerenga-spiller Magnus Grødem at Horn ble skadet. Grødem forklarer til Eurosport at han uheldigvis traff Horn i ansiktet.
– Selvfølgelig er det utrolig kjipt at det skjer. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å beklage det som skjedde, og håpe at han er tilbake så snart så mulig. Det er jo veldig kjedelig at det skjer i første kamp for året, sier han lørdag kveld.
På spørsmål om han syntes han burde fått kort for situasjonen, svarer han:
– Om jeg hadde fått et kort for det så hadde det ikke kommet noe store protester fra meg. Jeg snakket med dommeren etterpå og fra hans side så klarte han ikke å se skikkelig hva som skjedde. Han sa det var en vanskelig situasjon, sier Grødem.
– Jeg går ikke inn for å skade folk. Folk som har spilt med meg tidligere vet at jeg ikke er noe tøff spiller. Det er bare veldig uheldig at det skjer og at det får sånne konsekvenser, legger han til.

Ute i to måneder

Horn ble fraktet til sykehus med ambulanse etter skaden. Han blødde mye fra ansiktet og følte seg også svimmel og kvalm da han gikk av banen. Fredag ettermiddag var det fortsatt usikkert om han måtte operere, men lørdag meldte Sarpsborg Arbeiderblad at han hadde operert og ble ute i to måneder.
Dette ble også bekreftet ovenfor Eurosport.
– Det stemmer, det ble operasjon i går. Han tok CT-bilder som viste at det var brudd i gulvet under øynet. Han hadde også mye smerter i øyet og hadde synsforstyrrelser, så det viste seg å være mer alvorlig enn først antatt, det var ikke bare et brudd det var helt knust. Så han fikk satt inn en titanplate under øyet, noe som medfører ca åtte uker ute, forklarer Sarpsborg 08s fysiske trener Halvor Elverhøi til Eurosport.no lørdag kveld.
Han sier at det var en riktig vurdering å operere allerede fredag kveld og legger til at det var en vellykket operasjon.
Se situasjonen her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03