Mandag møtes spillere og trenere for årets første treningsøkt i Trondheim. De nye Rosenborg-trenerne Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland får også møte laget sitt.
– Da tror jeg den virkelige spillerlogistikkjobben starter. Ikke fordi de ikke har begynt allerede, men fordi Horneland er nødt til å gi de som er der sjansen til å vise seg fram, ha en dialog med dem og bli litt bedre kjent med dem. Selv om han har møtt dem som motstander før. Den uken som kommer nå tror jeg blir veldig viktig, sier Eurosports reporter Gunnhild Toldnes i denne ukens Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Midtbanespiller Olaus Skarsem er på lån til Ranheim denne sesongen og angrepsspiller Andreas Helmersen er på lån til Odd. Mens backene Malte Amundsen gikk til Velje og Erlend Dahl Reitan lånes ut til Glimt.
– Det er ingen dekning på backene, etter at de har kvittet seg med folk. Og hvis du skal ha inn noen som har den fysiske kapasiteten som Horneland-stilen krever, så ser man for seg at her må det skje mye med den spillertroppen i løpet av de neste ukene og månedene, sier Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
Se podcasten her (saken fortsetter under videoen):

– Flink til å trykke på de riktige knappene

Fredag ble det klart at RBK henter Gustav Valsvik som også er Hornelands første signering.
– Når man snakker om hvor mange Rosenborg skal ha inn, så er det nesten en mann i hvert ledd, sier Toldnes.
Programleder og Eurosports reporter Jonas Bergh-Johnsen trekker også frem at de har en jobb å gjøre på topp. Lørdag kunne Eurosport erfare at Vilhjalmsson er på vei til Vålerenga, i tillegg er Helmersen utlånt til Odd. Panelet tror det blir spennende å se hvordan de løser det med Bendtner og Søderlund. Sistnevnte kjenner duoen godt fra tiden i Haugesund.
– At Horneland og Emberland kom inn må jo gjøre at han tenker: «nå skal hvert fall jeg spille», sier Myhre
– De kjenner han så godt, og de er flink til å trykke på de riktige knappene med Søderlund. Selv om det er to trenere som er knallhard, så er de samtidig veldig flink med det mentale. De har ingen tvil om at de får det til med Alexander Søderlund i år og jeg tror også de kommer til å klare det, legger Toldnes til.
Neste uke starter også rettssaken mellom de tidligere RBK-trenere Hoftun og Ingebrigtsen og Rosenborg.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03