Spillerne er heller ikke helt fornøyde med lagkameratenes innsats når det virkelig gjelder, hvor 53 prosent av spillergruppen svarer at de er «uenig» i at alle spillere yter maksimalt i kamp.
– Tallene lyver ikke. Noen-og-tjue spillere satte seg ned med et skjema, og når det havner på mellom 50 og 65 prosent på flere punkter, er det en viss sannhet i det, sier visekaptein og medlem i spillerutvalget, André Hansen, til Adresseavisen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Evalueringen, som både handler om det som skjer av og på banen, ble gjennomført av RBK i samarbeid med NTNU i desember og januar. Både spillerne, støtteapparatet og administrasjonen deltok.
Saken fortsetter under videoen
De fleste blant spillergruppa og administrasjonen var «svært fornøyd» eller «litt fornøyd» med sesongen i sin helhet. Samtidig svarte hele 80 prosent av spillerne at de trodde 2019-sesongen ville bli «mye bedre eller litt bedre» for Rosenborg.
Så langt i år ligger Rosenborg tredje nederst på tabellen med kun én seier og seks poeng etter sju spilte kamper.
Svarprosenten i evalueringen er på 100, som betyr at samtlige spillere har svart.
Fotballekspert Tor-Ole Skullerud tror ikke det er noe dramatisk i rapporten som legges fram.
– Det er kanskje et tegn på at det har blitt litt for bedagelig og snilt der oppe. Jeg klarer ikke å se at det er noen særlig dramatikk i det. Når du vinner både serie og cup så vitner det om at spillerne mener at de har mer å gå på, sier Skullerud.
Likevel mener Skullerud at dette vitner om en spillegruppe som vil bli stilt tøffere krav til.
– Jeg synes jo det tyder på at de vil strammes opp, og at de vil at det skal stilles tøffere krav til dem. Det er klubbens ansvar å stille kravene, og så er det opp til spillerne å plukke opp hansken, avslutter eksperten.
(©NTB)
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53