Scanpix

Rapport: Over halvparten av RBK-spillerne mener lagkameratene ikke gir alt

Rapport: Over halvparten av RBK-spillerne mener lagkameratene ikke gir alt
Av Eurosport

13/05/2019 08:16Oppdatert 13/05/2019 10:06

64 prosent av Rosenborg-spillerne er «uenig» eller «svært uenig» i at alle yter maksimalt på trening, ifølge lagets egen 2018-evaluering gjennomført av NTNU.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Spillerne er heller ikke helt fornøyde med lagkameratenes innsats når det virkelig gjelder, hvor 53 prosent av spillergruppen svarer at de er «uenig» i at alle spillere yter maksimalt i kamp.

– Tallene lyver ikke. Noen-og-tjue spillere satte seg ned med et skjema, og når det havner på mellom 50 og 65 prosent på flere punkter, er det en viss sannhet i det, sier visekaptein og medlem i spillerutvalget, André Hansen, til Adresseavisen.

Evalueringen, som både handler om det som skjer av og på banen, ble gjennomført av RBK i samarbeid med NTNU i desember og januar. Både spillerne, støtteapparatet og administrasjonen deltok.

Saken fortsetter under videoen

Video - Fantasy FK: Endelig en RBK-spiller som frister

39:39

De fleste blant spillergruppa og administrasjonen var «svært fornøyd» eller «litt fornøyd» med sesongen i sin helhet. Samtidig svarte hele 80 prosent av spillerne at de trodde 2019-sesongen ville bli «mye bedre eller litt bedre» for Rosenborg.

Så langt i år ligger Rosenborg tredje nederst på tabellen med kun én seier og seks poeng etter sju spilte kamper.

Svarprosenten i evalueringen er på 100, som betyr at samtlige spillere har svart.

Fotballekspert Tor-Ole Skullerud tror ikke det er noe dramatisk i rapporten som legges fram.

– Det er kanskje et tegn på at det har blitt litt for bedagelig og snilt der oppe. Jeg klarer ikke å se at det er noen særlig dramatikk i det. Når du vinner både serie og cup så vitner det om at spillerne mener at de har mer å gå på, sier Skullerud.

Likevel mener Skullerud at dette vitner om en spillegruppe som vil bli stilt tøffere krav til.

– Jeg synes jo det tyder på at de vil strammes opp, og at de vil at det skal stilles tøffere krav til dem. Det er klubbens ansvar å stille kravene, og så er det opp til spillerne å plukke opp hansken, avslutter eksperten.

Video - Jensen reddet Rosenborg poeng mot Lillestrøm

03:26
0
0