Populære sporter
All sport
Vis alt

Ranheim-kamp etterforskes for kampfiksing: – Frembringer kvalme

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 04/03/2019 klokken 18:58 GMT+1

Jervs treningskamp mot latviske Ventspils ble nylig meldt inn til UEFA for mulig kampfiksing. Nå blir også Ranheims oppgjør mot samme motstander etterforsket.

Frank Lidahl

Foto: Eurosport

Det var Bergensavisen som i forrige uke avslørte at det ble spilt store summer på Jerv-seier like før sørlendingene scoret i det 89. minutt. Måten Ventspils framsto på i sluttfasen, bidro til å styrke mistanken om at kampen var fikset.
Mandag bekrefter Norges Fotballforbund til TV 2 at også Ranheims møte med det latviske laget skal granskes. Begge kampene ble spilt i spanske Marbella.
– Vi er kjent med de påstandene og sjekker opp disse på lik linje med andre mistanker. UEFA er også på ballen, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til kanalen.

Reagerte på kampforløpet

Han understreker at det ikke er noen grunn til å tro at Ranheim er involvert i mulig kampfiksing. Treningskampen, som trønderne tapte 1-3, ble spilt 25. februar.
Ranheim-leder Frank Lidahl fulgte oppgjøret via nett-TV. Han sier til TV 2 at han reagerte over kampforløpet, men presiserer at han ikke vet hva som er sannheten.
– Jeg tar et sterkt forbehold om at jeg ikke sitter på fakta i saken. Men bare det å havne i en samtale som denne, og at det muligens har vært sånn, det frambringer en kvalme hos meg, sier Lidahl.
Etter kampen mot Ventspils beskrev Ranheim-trener Svein Maalen den som «fryktelig rar». Han mente spillerne hans fikk «veldig mange sjanser» og «enorme rom».
– Vi møter en veldig annerledes motstander enn vi er vant til. Vi har klart flere målsjanser enn dem, men de scorer vel på tre av de fire-fem de har, sa Maalen i et videointervjuet lagt ut på klubbens nettsted.
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame