McDermott var sterkt ønsket videre i Kristiansund, men også andre klubber i Norge viste interesse for sisteskansen. Etter en stund i tenkeboksen endte han i den rumenske klubben Dinamo Bucuresti. En karrierevei som ikke mange nordmenn eller spillere fra den norske ligaen har tatt før ham.
– Jeg var veldig sterkt ønsket her, og det er en klubb med ambisjoner. Også har jeg tenkt utvikling, for her spiller de moderne fotball med spill langs bakken og mer kvalitet, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14

Ringte Dorsin

Den ambisiøse keeperen mener veien er kortere til de store ligaene fra Romania enn Norge.
– En del av klubbvalget handler om at dette kan være som et springbrett for meg. Jeg ønsker å spille i de beste landene i verden. Jeg tenker på Bundesliga, Premier League, La Liga og Serie A. Dette er en stor klubb i Romania, og disse landene ser oftere hit etter spillere enn til Norge. Neste år har vi planer om å kjempe helt i toppen. Og da vet man aldri hva som skjer, sier McDermott.
25-åringen erkjenner at han ikke visste veldig mye om verken Romania eller rumensk fotball før overgangen. For å få bedre oversikt, tok han kontakt med tidligere Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin.
Han spilte nemlig i storklubben Cluj i 2008.
– Jeg ringte ham for å høre litt om hans erfaringer med rumensk fotball. Han sa det var en kul plass med rå supporterkultur. Han mente dette ville være et godt steg videre for meg. Dorsin fortalte litt om nivået og at det ville blitt et eventyr for meg å gå til Romania, sier McDermott.

God start

23 kamper inn i denne sesongen ligger laget som nummer elleve av 14 på tabellen.
Etter overgangen fra KBK har McDermott rukket å spille to kamper. Det har gikk seks poeng og null baklengsmål.
– Jeg har blitt kastet litt inn i det egentlig, men det har gått veldig bra. Laget har spilt fin fotball og vunnet kampene jeg har bidratt i. Nå kommer det masse folk på kamper, og det forventes at vi skal vinne mer. Det kler nok laget bra, for dette er en ambisiøs gjeng, sier keeperen, som føler seg godt tatt imot i sin nye klubb.
– Klubben hentet flere nye spillere i januar. Vi har blitt godt kjent med hverandre, men også stammen i laget som var her fra før har tatt oss imot med åpne armer. Dette blir bra, sier Sean McDermott på telefon fra Romania.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03