BÆRUM / OSLO (Eurosport.no):
Midtbanespilleren var en stor hit på Nadderud i 2017-sesongen, og ble blant annet trukket frem på listen over årets signeringer av Kjetil Rekdal.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Men så ble det konflikt. Lumanza ønsket å bli solgt, og ville ikke trene med laget. Lavmål, sa Olsen.
Derfor kom det også noe overraskende på flere at 25-åringen nå er tilbake på Nadderud.
– Det er fotball det, sier sportslig leder Inge Andre Olsen til Eurosport i sommerværet i Bærum nå.
Belgieren har vært i klubben igjen om lag en uke.
– Jeg liker ikke så veldig godt når spillere tar en liten mini-streik for å bli solgt. Stort sett alle prosesser vi sitter i for å selge spillere er spill, taktikkeri og forhandlinger. Man gjør ikke den beste dealen etter 24 timer. Og så blir noen spillere litt utålmodige. Jeg skjønner hans bakgrunn, hvor han kommer fra litt andre kår enn vi nordmenn er vokst opp i. Og så ble det veldig følelsesmessig for ham og han så en mulighet til å tjene veldig mye mer penger enn det han hadde i Stabæk, så jeg ser den siden. Men jeg skulle ønske vi hadde litt mer is i magen når den oppsto, og da ble det selvfølgelig litt rabalder mellom meg og Lumanza, svarer Olsen med et smil på spørsmål om den situasjonen.
(Artikkelen fortsetter under):
Som han også var inne på da Eurosport omtalte den mulige overgangen en snau uke før den ble klar, fikk de to raskt luftet ut og skværet opp.
– To uker etterpå snakket vi sammen på telefonen, og jeg sa at nå er vi ferdig med det, jeg håper du blir den beste spilleren i Tyrkia og at du kommer tilbake til Stabæk på et tidspunkt, hvorpå han også sa at Stabæk er den klubben som har hjulpet ham med å komme tilbake som fotballspiller, finne sin identitet og gleden ved å spille fotball, og nå står vi her i dag, sier Stabæk-sjefen, før han maler et bilde på det hele:
– Det er dumt å brenne broer i fotball. Vi brant dem litt, men det var fortsatt litt betong igjen på den broen vi hadde bygd sammen, og det klarte vi å fikse i løpet av de to ukene etter at han hadde dratt fra Stabæk.
Etter å ha spilt 28 kamper og notert seg for to scoringer, ble Lumanza solgt til tyrkiske Osmanlispor. Oppholdet ble ikke som forventet, og under ett år senere ble han frigitt fra kontrakten.
– Jeg husker ikke veldig godt, for det var i «heten i øyeblikket». Men Inge trodde på sine ideer, jeg trodde på mine. Vi havnet i en krangel, og etterpå klarte vi å snakke ut om det. Det er ingen sure miner lenger, jeg har aldri det. Jeg ble sint, og så kom jeg over det. Nå er jeg klar for å gi alt for Stabæk, sier Lumanza til Eurosport, og legger til at han ikke er bekymret for tabellsituasjonen:
– Det er ikke en vanskelig situasjon. Det er mange kamper igjen. Vi har alt i våre egne hender.
(Artikkelen fortsetter under):
Lumanza selv mener han trenger to-tre uker på å komme i skikkelig form, mens Inge Andre Olsen sier at de har en lengre plan med sin tidligere juvel.
– Når vi henter Lumanza nå, så skrev vi vel fire år med ham, så det er primært med tanke på å dominere Eliteserien neste år. Jeg vil ikke legge for mye press på ham nå. Han spilte vel 28-29 kamper i Tyrkia i den sesongen som ble avsluttet i mai, men når du går en eller to måneder uten kamp, så tar det litt tid. Det er som med hestene, som skal ha et par løp før de er oppe og kan kjempe om de beste plasseringene. Vi vil selvfølgelig se ham en del på banen i høst, men neste år vil vi nok se ham på et litt annet nivå enn det vi vanligvis ser i Eliteserien, sier Olsen.
Stabæk tar imot Vålerenga til hjemmekamp på Nadderud onsdag.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03