Populære sporter
All sport
Vis alt

Publikum svikter Brann: – Det er trist

Jonas Bergh-Johnsen

Publisert 03/11/2019 klokken 13:31 GMT+1

Bergenspublikummet flykter fra arena. Supporterlederen mener det er trist, mens Branns Fredrik Haugen mener laget kan takke seg selv.

Brann

Foto: Scanpix

  • Søndag: Se Vålerenga - Brann klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her
BERGEN (Eurosport.no):
Det er fortsatt lett å fange gode stemningsbilder fra Brann stadion, men faktum er at engasjementet rundt Brann for tiden er inne i en mørk bakgate og nærmer seg apatisk. Mot Bodø/Glimt var det solgt 8875 billetter, men langt færre var inne på stadion.

Under 5000

Bergens Tidende skriver at det var under 5000 på plass mandag kveld – og at fraværet ikke skyldes at bergenserne er på hytten, men at de rett og slett kjeder seg på Brann-kamp for tiden.
– Det var veldig få folk, og det er trist. De har ikke fått det til i år. Det er alle enige om. Både spillere, trenere, supportere, klubb, sier Bataljonens Roger Lillebøe-Hansen til Eurosport.
Styrelederen går naturligvis på alle hjemmekampene, men er ikke i tvil om at livet uten noe å spille for er av avgjørende betydning for underholdningen på stadion.
– Vi hadde et håp om å ligge høyere på tabellen, og det er klart at da blir det litt stusselig. Det er kjedelig å ligge i ingenmannsland når sesongen går mot slutten. Men hva skal man si? Alle som går på stadion vil underholdes. Nå ser vi mot neste sesong og vil se at laget går i krigen i de siste kampene av 2019, sier Lillebøe-Hansen.
  • Søndag: Se Vålerenga - Brann klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her

– Bare Stockholm som har folk

Lars Arne Nilsen varslet offensivt spill før Glimt kom på besøk, og i perioder forsøkte Brann, men de møtte rett og slett et bedre lag mandag.
– Nå ligger vi i en posisjon der vi ikke kjemper om edelt metall eller Europa-cup og vi har heller ikke spilt spesielt underholdende fotball i det siste, så at det er 8-9000 her synes jeg faktisk er ganske bra.
Brann-treneren mener vi må løftet blikket og at problemet med få tilskuere er et fenomen i hele Skandinavia.
– Det er ikke folk i Sverige og Danmark heller. Nei, vi må gjøre noe med det. Det er bare Stockholmsklubbene som har stort trykk. Er det noen andre lag i Norge som har noe mer enn oss? Det er jo et generelt problem. Hvis vi greier å snakke opp produktet vårt litt så tror jeg det hadde hjulpet, mener Nilsen.
  • Søndag: Se Vålerenga - Brann klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Økonomisk smell

Brann går inn i en viktig periode, for nå starter salget av partourkort for 2020. I år ligger klubben an til å styre mot over tre millioner kroner i sviktende billettinntekter, i følge Bergensavisen.
Fredrik Haugen er kneppet mer selvkritisk til det som skjer i Bergen for tiden og mener skylden ligger på det som presteres på banen.
– Det sier seg selv at vi har lyst på flere på tribunen, men det er kun oss det står på. Vi har oss selv å takke. Seks uavgjorte på rad, er det det vi har nå? Og lite mål. Du merker selv når du ser fotball at du har lyst til å se mål og offensiv fotball. Vi vet jo at det er der vi må levere hvis vi skal ha hele gjengen med oss her, mener Brann-veteranen.
  • Søndag: Se Vålerenga - Brann klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her

Ser mot 2020

For Bataljonen er fokuset allerede å forsøke å spore positivitet for neste sesong
– Det må vi gjøre, vi er Brann-supportere og har vært her før. Vi er bare nødt til å tenke at neste år blir mye gøyere.
– Det er halmstrået?
– Ja, det er alltid et halmstrå.
Styreleder Lillebøe-Hansen uttaler seg både diplomatisk og pragmatisk, noe han mener er nødvendig slik temperaturen er i Bergen for tiden.
– Det er nok både en bevisst strategi og en temperaturmåling. For når det er store meningsforskjeller fra ytterst til innerst går det ikke an å stå for det ene (som leder), kraftig og tydelig, alltid. Men det er mange meninger om Brann, vi må prøve å formidle essensen i dem.
  • Søndag: Se Vålerenga - Brann klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her

Splittet supportergruppe

Samtidig er det ingen tvil om at den generelle misnøyen med Lars Arne Nilsen og underholdningen som serveres på Brann stadion er økende. Ingenting er mer talende enn tomme seter og stadig flere roper på endringer.
– Det er fragmentering. Vi er Brann-supportere, det er utrolig mange tusen meninger om Brann. Noen er veldig negative, andre er mindre negative. Det må vi leve med i Bergen, sier han.
Likefullt stiller Bataljonen mannssterke på Intility på søndag. Brann-fansens oppmøte på de fleste bortekampene har vært imponerende de siste par sesongene.
– Turen til Oslo blir alltid moro. Gøyalt mot Engen (Vålerenga, red.anm) blir det uansett. Vi har tenkt til å lage liv på tribunen og det er jeg sikker på at Engen har tenkt til å gjøre tilbake mot oss. Så får vi håpe at det er to dårlige lag som virkelig går ut og viser at dette kan være gøy likevel.
– Og hvis dere mobiliserer bra så er dere kanskje like mange som dem på tribunen?
– Det skal du ikke se bort fra! Det er åpenbart to lag som har underprestert ganske kraftig, Engen enda verre enn Brann, ler Lillebøe-Hansen.
  • Søndag: Se Vålerenga - Brann klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Sikre deg tilgang her
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame