Kippe debuterte for de gule og svarte helt tilbake i 1997, og er siden nærmest blitt synonymt med Lillestrøm. Etter å ha vært skadet en stund, og sett lagkameratene banke Vålerenga fra tribunen, er han nå tilbake og melder seg klar til oppgjøret mot Viking.
Men i hans fravær på Intility var det Sheriff Sinyan (22) som spilte godt ved siden av Tobias Salquist (24), men med ham på landslagsoppdrag var det unge Phillip Alexander Kolberg Slordahl som figurerte «på laget» på formasjonstreningen torsdag.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Det er kjempebra at det kommer opp spennende spillere. Phillip har tatt et veldig godt steg på kort tid. Å komme hit fra lavere divisjoner og ta nivået så fort som han har gjort, er imponerende. Det blir moro å følge ham videre. Sheriff har vært her en stund, men var skadet lenge. Nå har han fått trent godt over tid, og begynner å finne formen. Det er godt at det er flere som kan bekle den rollen, sier Kippe til Eurosport.
– Både og, svarer Jörgen Lennartsson på spørsmål om det pågår en slags prosess for å nærmest fase deg litt ut av laget?
– Ja, jeg blir jo en voksen mann. Vi ønsker å få frem nye folk, som må inn og få erfaring og være klare til å spille i den rollen. Jeg kommer ikke til å spille for alltid. Det er bra at det kommer opp unge folk som tar nivået, og kan ta plassen. Det beste hadde vært om det kom en som kan danke meg ut, da er klubben på riktig vei, sier 41-åringen med et smil.

Regnestykke mot Viking

Men veteranen har på ingen måte signalisert at han planlegger å gi seg helt ennå. Han har flere ganger uttalt at han ønsker å spille så lenge fotball er gøy og kroppen holder. Og Lennartsson legger heller ikke skjul på at kapteinen er en viktig mann.
– For min del er det viktigste at laget gjør det bra, og at vi får frem unge talenter som tar steget. Jeg skal hjelpe dem så godt jeg kan med å komme inn på laget og ta nivået. Så spiller jeg selvfølgelig hvis det er ønskelig. Jeg kommer alltid til å gjøre det jeg kan for å være best mulig rustet til å spille kamper. Men for meg er det ikke «et must» å spille hver eneste kamp. Det er viktigere at laget gjør det godt og at vi får frem unge spillere som kan utvikle laget enda mer, fastslår Kippe.
Danske Salquist virker sikker i midtforsvaret. Sinyan, som har vært inne tidligere, har som nevnt vært på landslagssamling og spilt to privatkamper for Gambia, og er sent tilbake på trening. Kolberg Slordahl har vist seg frem på trening, men måtte torsdag haste av gårde før den var slutt for å rekke muntlig eksamen i matte.
Så spørs det hvordan Jörgen Lennartsson løser stopper-regnestykket mot Viking.
– Phillip er med og lukter på en plass, med Frode som har vært litt skadet og Sheriff som er tilbake på trening lørdag. Han er en «late bloomer», som har hatt en veldig fin utvikling dette året. Han tilhører rent formelt vår G19-tropp, men etter at Erik Tobias Sandberg (19) ble skadet har han trent med oss på hans plass. Han har gjort det veldig bra, sier LSK-treneren om 18-åringen, som han beskriver slik:
– Han er hurtig, har en bra pasningsfot og er klok og duellsterk. Han er veldig stabil, trygg og sterk mentalt, så det er en veldig spennende spiller.

Dialog hele tiden

«Både ja og nei», svarer han på spørsmålet om man har startet en slags prosess med tanke på at Kippe ikke blir yngre.
– Frode spiller om han er frisk og fulltrent, det er ikke noe snakk om det. Nå har han vært skadet siden Odd-kampen og ikke trent for fullt før for noen dager siden. Det finnes vel en prosess, det er nok ikke slik at Frode spiller 30 kamper år etter år etter år, og så plutselig slutter tvert av. Det er en prosess som kanskje betyr at han de siste årene spiller litt mindre enn 30 kamper. Det er en dialog vi har med ham hele tiden. Den prosessen har vi ikke helt bestemt hvor ligger akkurat nå, for nå er det litt koblet til at han har vært skadet i det siste, sier Lillestrøm-sjefen til Eurosport.
– Men når han er helt klar og det virkelig gjelder, så er han førstevalget?
– Ja, altså ... det er ferskvare. De som er best, spiller. Om det er ham eller noen annen er det prestasjonene på trening og i kamp som avgjør. Men det er klart at han har en utrolig erfaring og vinnerskalle, og er vår kaptein. Så han er veldig viktig for oss.
Søndag kommer Viking til Åråsen – på en bane det er jobbet veldig hardt med etter kritikken som kom i innledningen av sesongen.
– Det er et bra lag, og et morsomt lag, med mange gode spillere med stor entusiasme i spillet. Det blir en morsom kamp, og Lillestrøm - Viking er en klassisk kamp vi ser frem til. Vi er veldig sultne på å spille etter ferie, og er glade for at det endelig skal skje igjen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09