Eliteserien Fantasy er like rundt hjørnet. Er du klar for å forsvare seieren i venneligaen fra i fjor, eventuelt få revansj for det sure nederlaget mot kollegene på jobben?
30. mars åpner årets Eliteserie-sesong og som en del av nedtellingen til seriestart kan du kose deg med å sette opp ditt Fantasy-lag, melde deg inn i ligaer og vinne fete premier allerede fra første spark på ballen i runde 1. Du har som vanlig 100 millioner kroner til din disposisjon for å sette opp det laget du tar mest poeng gjennom å score mål, ha målgivende pasninger, holde nullen og sanke bonuspoeng fra kommentatorene hos Eurosport.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
100 millioner høres kanskje mye ut, men ryktene skal ha det til at det i år er vanskeligere enn noen sinne å komponere et lag, for prisene på de beste spillerne har gått opp noen knepp. Hva blir din strategi? Blir det de dyre kanonene i Rosenborg eller Molde? Eller finner du gull hos underdogene Ranheim, Haugesund og Kristiansund i år igjen? Eller har nykommerne Mjøndalen og Viking noen spennende profiler?
Under finner du de første åtte prisdryppene fra årets Eliteserien Fantasy.
David Akintola - 10,5 millioner:
Etter en ikke øyebrynhevende sesong i Jerv i OBOS-ligaen i 2017 ble David Akintola fjorårets store sensasjon i Eliteserien Fantasy. Hentet til Haugesund på lån fra Midtjylland ble han priset til moderate 5.5 millioner, noe som viste seg å være et varp fra første til siste spark på ballen. Nigerianeren leverte jevnt med målpoeng gjennom hele 2018 og endte sensasjonelt opp som den spilleren i spillet med fleste poeng – 154 – ett foran Franck Boli. Nå har Eirik Horneland hentet den løpssterke og målfarlige 23-åringen til sitt nye prosjekt i Trondheim. I Rosenborg er det knallhard konkurranse om spilletid på flankene, der Akintola blant annet kjemper med Yanni De Lanlay, Pål-André Helland og Samuel Adegbenro om to startplasser. Likefullt er det knyttet enorme forventninger til at Akintola kan fortsette sin poengfangst i Eliteserien Fantasy i 2019. Derfor er prisen hans nesten doblet fra 5.5 til 10.5 millioner kroner. Finner du plass til ham på ditt lag i første serierunde?
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Johnny Furdal - 6.5 millioner:
Endelig entrer en ekte kulthelt den virkelig store manesjen i norsk fotball. Johnny Furdal har vært en sagnomsust ballelegant i de lavere divisjoner i over et tiår, de siste sesongene i OBOS-ligaen. Allerede i 2015 kalte daværende lagkompis i Nest-Sotra, Steffen Lie Skålevik, ham for den beste spilleren i divisjonen, men det var først i fjor at han fikk det endelige beviset på sin dominans da 32-åringen ble kåret til årets spiller i OBOS-ligaen på Fotballfesten. I fjor sommer flyttet han fra Sotra til Stavanger og ble en del av et eksplosivt angrepskollektiv ledet av Bjarne Berntsen. Viking banket inn hele 68 mål i opprykkssesongen og Furdal bidro som arkitekten fra sin midtbaneposisjon med både målgivende pasninger og 12 mål i løpet av sesongen (syv av disse for Nest-Sotra). Klarer Viking å gjenskape det fruktbare angrepsspillet i 2019 gjenstår å se, men at Furdal er et uhyre spennende Fantasy-valg til prisen av 6.5 millioner er hevet over enhver tvil. Dette kan bli din Fantasy-favoritt i året som kommer.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Eirik Ulland Andersen - 10,0 millioner:
Fenomenet med frisparkfoten avsluttet 2017 forrykende og selv om 2018 ble et skuffende år for Strømsgodset maktet Eirik Ulland Andersen sterke 4.6 poeng per kamp i Eliteserien Fantasy. Seks mål, sju assists og ikke minst 17 bonuspoeng ga god uttelling, men man sitter hele tiden med en følelse av at det bor mer i haugalendingen. Nå er Drammen byttet ut med Molde og da øker forventningene til både gullstrid og flere Fantasy-poeng for 26-åringen. Men er det for mange offensive kanoner i MFK så det går utover poengfangsten? Det gjenstår å se om Ulland Andersen fortsatt får ta alt av dødballer, men uansett forventer vi mange mål og målgivende i 2019. Men forsvarer han prisen til 10.0? Det blir opptil deg å vurdere.
Steffen Lie Skålevik - 8,0 millioner:
«Brann har et spissproblem» ble det sagt i Bergen før 2018. Men i Sotra-gutten Steffen Lie Skålevik fikk bergenspublikummet servert knallhard innsats, ni scoringer og tolv bonuspoeng i fjor. Likevel ble Daouda Bamba hentet fra Kristiansund og dermed åpnet det seg i vinter opp for en tur over fjellet til Thomas Berntsen og Geir Bakkes solfylte rike i Sarpsborg 08. Skålevik passer på papiret perfekt inn i sarpingenes måte å spille på, men å fylle hullet etter Patrick Mortensen blir ikke lett - dansken var uhyre viktig for de blå fra Østfold. Prisen øker fra 6.5 til 8.0 millioner i 2019, men det er billigere enn Mortensen var i fjor. Et spennende valg og rett inn på laget ditt, tross et noe tøft kampprogram i starten av sesongen?
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Erik Tønne - 6,5 millioner:
Den omskolerte venstrebacken var en gave til alle Fantasy-spillere i fjor. Som forsvarsspiller på venstrekant med en prislapp på 4.5 millioner rant poengene inn for Erik Tønne. Det til tross for at Ranheim knapt holdt nullen. I år er Tønne flyttet opp på midtbanen og prislappen har steget to millioner til 6.5. Kan han følge opp suksessen fra i fjor er ikke det en avskrekkende pris, og nå har 27-åringen varslet at han vil utfordre Michael Karlsen som klubbens straffeskytter. Finner han plass på ditt lag?
Mathias Vilhjalmsson - 9,5 millioner:
Han har hatt noen tøffe år på fotballbanen, Matti Vilhjalmsson, selv om det ikke gikk lenge mellom hvert trofé i Trondheim. Nå skal han få en ny start som en lederfigur i 2019-utgaven av Ronny Deilas Vålerenga. Med spennende lagkamerater rundt seg i Oslo-lagets offensiv kan det bli en sesong med mye å juble for. Ingen mål eller assists i fjor, men som spiss eller 10er i 4231 vet vi hvor sentral han kan være. Det gjenspeiler også prisen på 9.5. Det er ikke billig, men etablert Eliteserie-kvalitet koster penger og vi er sikre på at islendingen blir å finne på mange Fantasy-lag når sesongen sparkes i gang.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Martin Samuelsen - 7,5 millioner:
En av vinterens mest overraskende og spennende overganger. Haugesund har saumfart markedet for kantspillere og henter for sikkerhets skyld både den lenge ønskede Niklas Sandberg og stortalentet Martin Samuelsen hjem til FKH. Det begynner å bli tre år siden landslagsdebuten, men karrieren til den kvikke kantspilleren har stagnert en stund nå. Nivået han holder på sitt beste er utvilsomt av høy Eliteserie-klasse og til 7.5 millioner kan Samuelsen bli et kupp. Prissatt i midtsjiktet, leverer i toppsjiktet?
Flamur Kastrati - 7,5 millioner:
«I år får jeg maks tre gule kort» sa Flamur Kastrati til Eurosports Eliteserie-podcast før jul. Det er godt nytt for Fantasy-spillere om han får rett i sine spådommer, for det ble i overkant slitsomt å ha kortsankeren på laget sitt i fjor høst. Han var talismanen offensivt i Sandefjord, men fikk en oppkvikker etter å komme til et bedre lag i Kristiansund. Åtte mål og 12 bonuspoeng ble det totalt på de 1743 minuttene han fikk spille. Det er bare 19 90-minuttere. Kan han få det antallet opp i 25-26 kamper i år er den målfarlige spissen meget interessant til prisen av 7.5.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03