Populære sporter
All sport
Vis alt

Presenterte Thorstvedt som ny Genk-spiller – rekordsalg for Viking

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 03/01/2020 klokken 19:29 GMT+1

Fredag kveld melder KRC Genk på sin Twitter-konto at Kristian Thorstvedt er klar for klubben.

Thorstvedt

Foto: Scanpix

Der skriver klubben at 20-åringen har skrevet under på en avtale til midten av 2023. Der blir han lagkamerat med Sander Berge.
Etter en glitrende sesong i Viking, som ble kronet med cupgull, skal han de neste tre årene spille for Genk.
– Han er en stor, elegant venstrefotet midtbanespiller som har vært en av de mest lovende spillerne i norsk fotball, skriver Genk om Thorstvedt.
I en pressemelding på Vikings nettsider takkes ungguten av. Der sier daglig leder Eirik Henningsen at den økonomiske situasjonen ikke tilsier at de må selge, men at de likevel er glade for avtalen som er signert.
– Viking er en selgende klubb, det er en naturlig del av vår drift å utvikle spillere som først bidrar på vårt eget a-lag for deretter å ta steget videre ut i Europa. Dette er viktig ut fra flere perspektiv, blant annet at vi blir attraktive for unge talenter som ser at vi samarbeider med dem om veien videre og selvfølgelig bidrar spillersalg til å sikre en solid økonomi som gjør oss bærekraftige over tid, sier Henningsen og legger til:
– Rammene for den avtalen som i dag er inngått er den største i min tid i Viking, og sannsynligvis en av de største for Viking noen gang.
Det skal være snakk om en avtale i tre deler, som ifølge klubben sikrer et betydelig beløp ved signering, delbetalinger relatert til antall kamper i tillegg til en prosentsats ved et eventuelt salg videre.
– Veldig glad for å ha signert for Genk de neste tre og et halvt årene. Ser frem til å bli en del av Genk-familien, skriver Thorstvedt selv under et bilde på Instagram, der han poserer i klubbens drakt.
Ifølge Stavanger Aftenblad får Viking om lag 15 millioner nå, mens summen kan øke til opp mot 20 millioner avhengig av prestasjoner.
Genk er regjerende belgisk seriemester, men har slitt med å følge opp prestasjonene fra forrige sesong og er i øyeblikket på 8. plass, 18 poeng bak den suverene serielederen Brugge.
Thorstvedt har scoret 22 mål på 57 kamper for Viking og hjalp laget til NM-gull i høst. Thorstvedt er sønn av tidligere landslagskeeper og England-proff Erik.
(Eurosport / ©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame