• Se Lillestrøm - Vålerenga lørdag kl. 15.30 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Lørdag er det klar for derby mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen Stadion. To lag som har møtt hverandre 83 ganger i Eliteserien siden 1948. Kanari-Fansen pyntet byen med LSK-flagg torsdag kveld og fredag kunne klubben melde at over 8000 billetter til kampen var solgt.
Politiet i Romerike forteller til Eurosport at de er klar over arrangementet rundt kampen og at de har planlagt deretter.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Vi skal være med å lage fotballfest i Lillestrøm by med begge supporterklubbene og vi kommer til å være en naturlig del av bybildet. Vi har planlagt i forkant og mener at vi står godt rustet til å håndtere det som eventuelt måtte dukke opp, sier Roger Pettersen, fungerende seksjonsleder for taktisk seksjon, GDE Romerike.
– Hvorfor planlegges det i forkant?
– Det gjøres alltid når det er kamp mellom Lillestrøm og Vålerenga, det regnes som en høyrisikokamp.
Det skiller ett poeng mellom de to lagene før kampen; Lillestrøm har 28 poeng, mens Vålerenga har 29. I vårmøtet var det Lillestrøm som stakk av med alle poengene på Intillity, men ikke uten litt tumulter. Kort tid etter seieren tok Melgalvis med seg et Lillestrøm-flagg inn i midtsirkelen, og latet som at han plantet det på kunstgresset. Da stormet tilskuere fra begge leirer ut på banen. Det ble delt ut slag ute på matta, mens vakter kom stormende til.
– Begge supportergruppene vet hva som er kjøreregelene. Og så er det slik at det er ikke første gang det er et slikt arrangement, så vi forventer at alle følger de innarbeidede rutinene.
Han er godt kjent med tidligere derbyer mellom de to lagene.
– Det har stort sett gått veldig bra. Man har hatt grupperinger som ikke har klart å holdt seg til de rammene man har og som har endt med bøteleggelse. Da har det vært blant annet forstyrrelse av ro og orden og beruselse, sier han.
Pettersen legger også til at siden det er flere arrangementer i sentrum av Lillestrøm denne dagen, bør man belage seg på mye folk og køer.
– Vi anbefaler folk å bruke andre fremkomstmidler enn bil. Og hvis man må ta bilen, bør man være oppmerksom på at det kan være stengte veier. Så folk må være tålmodig.
Kampen starter kl. 16.00 og kan sees på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge fra kl. 15.30.
Sett denne?
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05