NEDRE EIKER (Eurosport.no):
Oppgjøret mellom de brune fra Nedre Eiker og Bodø/Glimt står kanskje igjen som det mest spektakulære i Eliteserien i senere tid. Eurosports panel kåret det da også til det villeste i norsk toppdivisjon siden 2006.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Men å stå igjen som taper i en hjemmekamp som ender 5-4, etter å ha utlignet til 4-4 på overtid mot en utespiller som keeper, gikk knallhardt inn på en trener som lever og ånder for sin jobb og klubb.
– Altså, ting går jo over. Når man taper slike kamper, på den måten, så er det ulidelig vondt med en gang. Den første natta er søvnløs, men så sover man litt etter å ha tatt en sovepille, som jeg alltid gjør etter tap. Så kommer man seg, sier Hansen til Eurosport.no.

Frittalende friskt pust

Han forklarer at allerede søndag – dagen etter – gikk han gjennom kampen på nytt. Da stiger motet litt, forklarer han, når han finner en del positive ting og også ting å jobbe med. Når laget da samles igjen mandag er man klar til å ta fatt på jobben.
– Dette har vi erfaring med. Ikke akkurat den type tap så ofte, heldivis, men å tape kamper og å være skuffet er en del av jobben. Vi er nødt til å akseptere det og tåle det, og så kommer det en ny kamp ganske fort. Den første natta var blytung, og så ser man fremover.
(Artikkelen fortsetter under høydepunktene Hansen ikke liker)
Rett etter kampen ble han spurt om hvordan han hadde det, og svaret var like åpent og ærlig som det pleier å være fra den kanten. Hansen uttalte at det var det aller jævligste han hadde opplevd i livet, og at han tenkte på om noen til stede hadde en pistol.
Selvsagt sagt med et skråblikk. Men like selvsagt var det enkelte som begynte å grine på nesen av akkurat den kommentaren også.
– Jeg ble jo spurt rett etter kampen hva jeg følte der og da. Og da sa jeg at «nå leter jeg etter en pistol». Det er jo satt på spissen, og jeg regner med at folk skjønner det. Men i disse tider er det jo litt «in» å bli krenket, så det er jo noen som blir det. Men det var ikke så mange, jeg fikk vel en mail. Folk flest skjønner nok at det ikke er bokstavelig, sier Hansen, som neppe kommer til å legge nevneverdig bånd på seg i fremtidige uttalelser heller.
– Det er nok av trenere som knapt nok tør å si at ballen er rund. Jeg synes det går an å by litt på seg selv, og være litt ærlig. Jeg tror det gjør konseptet litt mer interessant. Så vi kommer til å fortsette med å si det vi mener, uten å sutre og klage. Er vi lei oss, får vi prate om det, og om vi er glade så kommer du nok til å merke det også.

Rivalmøte med Godset

Allerede fredag venter naborival Strømsgodset til lokaloppgjør. Prestisjeduellen er trolig den kampen aller flest med brun tilhørighet ønsker å vinne. Så er spørsmålet om timingen på kampen, etter to tap i sesonginnledningen, er perfekt eller det helt motsatte.
– Aller helst skulle vi hatt Vikåsen hjemme, så vi var helt trygge på seier. Men de er ikke i samme pulje i år. Vi må ta det som kommer, og på dette nivået har vi gode motstandere uansett. Terminlista er satt og ikke noe vi har fokus på. Nå gleder vi oss til å møte Godset.
Som både tidligere Godset-spiller og klubbnabo over mange år, kjenner 49-åringen selvsagt godt til hva som venter.
– Vi vet hvordan de spiller og hva de prøver på, og det de prøver på er de ganske gode til, om de får lov til det. Så det er en vanskelig bortekamp, ingen tvil om det. Men vi føler vi har mer inne. Det kan godt hende vi blir hengende i tauet litt innimellom nå også, men da må vi løse det bedre enn vi gjorde mot Vålerenga og Glimt. Å slippe inn fem mål, uansett hvor god motstanderen er, er altfor mye.
For Mjøndalen har allerede fått et par lærepenger, som Hansen kaller det, etter comebacket i Eliteserien. De er fullt klar over utfordringen. Hovedproblemet er å gjøre noe med det.
– Det viktigste er at de spillerne vi møter klarer seg med mindre rom i både oppsillsfasen og i mottak mellom våre ledd, og da blir det plunder. Det som var bra nok i fjor når det gjelder avstander mellom ledd og intensitet defensivt, det er ikke bra nok i år. Pluss at vi må være mer kyniske, ikke lage frispark og straffe som vi gjorde. Og når det først blir slått står vi og ser på at de scorer på returen. Det er slik ting, vi mangler litt erfaring på dette nivået også.
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15