Torsdag ble den offensive spillerens overgang fra Strømsgodset til Kristiansund bekreftet. Den offensive spilleren er glad for å være på plass i sin nye klubb.
– Det har gått veldig fort. Vi har pratet sammen de tre-fire siste dagene, og nå er jeg KBK-spiller. Jeg gleder meg stort til tiden min her, og ser frem imot å komme i gang, sier Amahl Pellegrino til Eurosport.no.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55

Om forholdet til Pedersen

20. juni ble danske Henrik Pedersen presentert som ny Godset-trener. Siden den gang har det kommet mange nye spillere inn portene på Marienlyst, og flere av de med lengre fartstid i klubben har fått mindre tillit.
Det har også blitt Pellegrinos skjebne. De to siste seriekampene har han måttet finne seg i å være utenfor Godsets kamptropp.
– Det har vært blytungt for meg som drammenser og Godset-spiller. Spesielt tungt blir det når man må se kamper fra tribunen, og ikke får bidra i det hele tatt, sier 29-åringen om den siste tiden i Drammen-klubben.
– Jeg har alltid visst hvilke kvaliteter jeg har som fotballspiller, og jeg følte selv at jeg var god nok til å bidra. Men treneren ville bruke noen andre, og det ble langt frem for meg etter hvert.
– Hvordan var ditt forhold til Henrik Pedersen?
– Jeg føler det startet ganske bra, men når det kom mange spillere inn så merket jeg at det ville bli mindre spilletid. Plutselig var jeg ikke med i troppene, og jeg fikk heller ingen begrunnelse, sier han.

Håper Godset overlever

Strømsgodset ligger helt nederst i Eliteserien, og har hatt en meget turbulent sesong. Til tross for at han nå er KBK-spiller, håper Pellegrino av hele sitt hjerte at gamleklubben skal beholde plassen i toppdivisjonen.
– Det har vært mye kaos etter hvert, og det har preget klubben og spillergruppen. Jeg håper inderlig de en måte å håndtere situasjonen på. Jeg ønsker alle mine tidligere lagkamerater alt godt, og at de berger plassen, sier han.
I tillegg til ham selv, har også Drammens-gutten Morten Sætra blitt sendt bort fra klubben på lån til Strømmen. Lokale Lars Sætra har fått begrenset med spilletid i Godset, og det samme har Martin Rønning Ovenstad.
– Selvsagt tenker man på dette med klubbens lokale forankring og slikt. Men nå har ikke ting funket, og da må man finne på nye nytt. Det er sikkert slik de har tenkt, sier Pellegrino, og legger til:
– Jeg skal være den første til å applaudere dersom det skulle funke.

Storkoste seg på første økt

Han rakk så vidt å signere sin 2,5 år lange kontrakt i Kristiansund før det bar ut på treningsfeltet for sin første økt i ny klubb. Han gleder seg til å komme skikkelig i gang igjen.
– Jeg storkoste meg på første trening. Nå håper jeg å komme bidra allerede mot Mjøndalen i helga, eller i hvert fall så fort som mulig. Resten av sesongen handler det om å gjøre mitt beste, imponere treneren og få mest mulig spilletid, sier han.
KBK-trener Christian Michelsen har lenge vært en beiler for Pellegrino. Allerede tilbake i hans tid som Lillestrøm-spiller gjorde Michelsen et forsøk på å sikre seg den lettbeinte spilleren.
– Han har vært interessert i meg lenge, og har prøvd å hente meg tidligere. Det gir meg en ekstra trygghet. Man føler seg ønsket. Her føler jeg meg velkommen, og dette er en avtale jeg er trygg på, sier Amahl Pellegrino.
Likevel regner ikke 29-åringen, med to Eliteserie-scoringer i 2019, å kunne spasere rett inn i laget.
– Dette er en gruppe som har spilt sammen hele sesongen, og det er ikke slik at jeg tror jeg skal rett inn og være fast med en gang. Jeg er klar over at jeg må kjempe for å få en plass i laget.
Den første muligheten for spilletid kommer altså søndag. Da kommer Pellegrinos gamleklubb Mjøndalen på besøk til Kristiansund.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31