Det skriver Strømsgodset på sin hjemmeside. Pedersen står nå fritt til å finne seg ny klubb når han blir skadefri.
– Marcus fattet denne beslutningen i dag, men vi har hatt en løpende dialog med han lenge om situasjonen og veien tilbake til laget. Han har nok tenkt en stund på det selv, men det var først i dag han kom til oss, sier daglig leder i Strømsgodset, Dag Lindseth Andersen, til Eurosport.no.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Nå står drammenserne kun med «Mos» og Sebastian Pedersen som seniorspisser i stallen.
– Vi jobber med dette, as we speak. Jostein (Flo) er tilbake på jobb og sitter med dette, sammen med Henrik (Pedersen). Vi ser vi kan gjøre for å styrke med før høstsesongen. Det jobbes intenst med.
– Er ny spiss hovedmålet for overgangsvinduet?
– Det er en av de tingene vi jobber med, ja, sier Lindseth Andersen og henviser til Jostein Flo.
Eurosport har forsøkt å komme i kontakt med sportssjefen, men foreløpig ikke lyktes med dette.

– Trenger spillere som kan trå til

Han sier til Eurosport at det er viktig for klubben å ha spillere som kan bidra i de tøffe tidene man opplever i Drammen akkurat nå.
– Totalsituasjonen med at han ikke er spilleklar og at han selv ønsker å avslutte, gjør at Godset er enige med han i at dette er det beste. For oss er det greit. Vi trenger spillere som kan trå til for oss utover høsten.
– Hvor mye spilte lønnen hans og økonomi inn på situasjonen?
– Økonomi er jo en del av det, uten at det var det styrende.
29-åringen har slitt med skader den siste tiden og hadde i utgangspunktet kontrakt ut innværende sesong. I fjor høst måtte han opereres for en skulderskade, mens han denne sesongen har slitt med kneet. Spissen har foreløpig ikke besvart Eurosport.nos henvendelse.
– Med tanke på at jeg er i siste året av kontrakten og ikke tilgjengelig for spill på grunn av skade, velger jeg å si opp avtalen med Strømsgodset. Jeg må nå bygge meg opp igjen fysisk og komme i skikkelig form, før jeg kan finne meg en ny klubb, sier Marcus Pedersen til klubbens hjemmeside.

– Kommenterer ikke historiene

Selv om Pedersen har vært skadet har spissen havnet i fokus av utenomsportslige årsaker.
I begynnelsen av mai ble Pedersen kalt inn på teppet av ledelsen i Godset som følge av flere uheldige episoder, skrev Drammens Tidende den gangen. Samme avis skriver nå at spissen skal ha blitt observert ute på byen nattestid etter 0-4 for Molde og nå i helgen. Ifølge Drammens Tidende skal det harmonere dårlig med avtalen han gjorde med klubben i slutten av april.
– Det kommenterer vi ikke, nå som Marcus er ute av klubben. Da velger vi å la historiene være bak oss, sier Lindseth Andersen.
Sett denne?
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43