Angrepsspilleren hadde fått drømmeovergangen fra Florø til Eliteserien og Bodø/Glimt, etter å ha bøttet inn 14 mål på 23 kamper i OBOS-ligaen 2017.
Han var toppmotivert til å ta norsk toppdivisjon med storm. Men bare noen uker før seriestart ble han hengende fast i underlaget på en trening og fikk full vridning på kneet. MR-bildene viste av et korsbånd var blitt ødelagt.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Dessuten leget ikke skaden seg som normalt, og i august slet målsniken fremdeles med å bøye kneet sitt for fullt. Dermed måtte et nytt inngrep til, og opptreningsperioden forlenget.
– Det har vært et tungt og kjedelig år. Jeg vet ikke hvor mange timer det har blitt i gymmen. Alternativ trening med dørgende kjedelige øvelser. Flere øvelser får deg til å tenke "hva er vitsen", men så viser det seg å hjelpe, sier Kupen til Eurosport.no.

Sakte, men sikker fremgang

Likevel mener han motivasjonen alltid har vært på topp for å komme tilbake på toppnivå. Han vil vise hva han er god for.
– Det handler om å bite tenna sammen og gjøre den jobben som kreves. Selv om det noen ganger føles som at alt går mot deg, har jeg aldri tvilt på motivasjonen om å komme tilbake, sier han.
Og nå, drøyt elleve måneder etter at beinet hang fast i underlaget, er Kupen tilbake på treningsfeltet med resten av laget. Men han er opptatt av å ikke forhaste seg tilbake.
– Jeg trener én til to øvelser med laget hver dag. Det er bestemt at jeg skal spille 15 minutter i generalprøven vår mot Tromsø. Også har jeg et mål om å være med i kamptroppen i serieåpningen mot Rosenborg, sier spissen.

Vil komme sterkere tilbake

Sammen med klubbens fysioterapeut har spilleren gjennomført mange tester på kneet.
– Nå ser det bra ut. Jeg får trent godt og kommer sakte men sikkert tilbake. Det er deilig å se at all innsatsen man har lagt ned får effekt, sier han, som roser klubbens støtteapparat i det som har vært som et mareritt for ham.
Samtidig påstår 28-åringen at han aldri har vært sterkere enn nå.
– Jeg er innstilt på å komme sterkere tilbake enn noen gang. Jeg har aldri hatt mer muskler, bedre kondis eller følt meg sterkere enn nå. Når jeg kommer tilbake så skal motspillerne få kjenne på frustrasjonen som har bygget seg opp gjennom dette året, sier spilleren med glimt i øyet.

Sikker på seg selv

For han har aldri tvilt på at han vil holde Eliteserie-nivået, som han aldri fikk smake på forrige sesong.
– Nei, det har jeg ikke. Jeg er sikker på at jeg holder nivået. Jeg tror jeg er bedre nå enn tidligere.
Han mener Bodø/Glimts lagsammensetning ser bra ut før den kommende sesongen, og synes det er stas at kameraten Kristian Fardal Opseth fikk muligheten til å bli utenlandsproff i Tyrkia.
– Blir det du som skal score målene som forsvinner nå som Fardal Opseth er borte?
– Først og fremst vil jeg komme meg tilbake og kapre en plass på laget. Men som spiss ønsker du alltid å score mål. Dessuten har vi Geir André Herrem som er i stand til å score mål i Eliteserien, sier Endre Kupen.
Bodø/Glimt serieåpner på hjemmebane mot Rosenborg 31. mars klokken 20.00 på Eurosport Norge.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03