• Se Molde – Mjøndalen på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay kl. 18.00. Få tilgang her!
Martin Bjørnbak har fått en god start på Molde-karrieren. 27-åringen har nytt stor tillit hos Erling Moe fra første stund, og sett svært bekvem ut i midtforsvaret til blåtrøyene.
Det til tross for at han har måttet tilpasse seg en helt ny tilværelse.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Molde er jo et mye mer spillende lag enn Glimt og vi presser mye høyere enn jeg er vant til. Spesielt i fjor lå vi mye på egen banehalvdel og forsvarte oss rundt 16-meteren. Nå står jeg høyere i banen, og det kan være krevende mot raske, små spisser som det er vanskelig å få tak i hvis du må springe etter dem. Men utfordringer er artig, og dette er en del av spillet mitt som jeg har blitt bedre på, sier han til Romsdals Budstikke.
Bjørnbak sier også at han har fått mer ansvar med ball enn før – og hva han velger å gjøre med den, er ikke så viktig som tidligere.
– Der er det veldig stor forskjell. I Glimt hadde vi bestemte knagger, noen få måter vi skulle gjøre ting på. Ut på back eller opp og så ut på kant. Også i Molde er det en plan for hvordan vi skal spille oss ut, men jeg opplever at vi står veldig fritt til å variere og gjøre akkurat det vi mener er best. Det er en frihet som, er veldig deilig, sier han til RBnett.
Etter sju serierunder topper Molde tabellen med 16 poeng og 17-6 i målforskjell. Søndag venter Mjøndalen, som etter en treg start har klatret opp til midten av tabellen med åtte poeng på seks kamper.
Bjørnbak forventer et kynisk MIF-mannskap, og fremhever viktigheten av å holde tempoet oppe for å kunne bryte de ned. Frem til nå har Molde vist at de besitter nettopp den egenskapen – så gjelder det å se om Bjørnbak og co klarer å fortsette i samme spor søndag.
Molde – Mjøndalen ser du på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay klokken 18.00. Få tilgang her!
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51