Viking - Strømsgodset 4-0
Sesongen har vært blytung for Strømsgodset som ligger helt sist i Eliteserien. Etter seieren mot Vålerenga for en uke siden virket det som at Henrik Pedersen hadde fått mannskapet sitt på rett kjøl igjen, men det ble en ny tung kveld for hans lag, søndag.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Vi hadde mange fine mål, og vi var uheldige. Vi hadde tot verrliggerskudd i første omgang også, sier en oppspilt Zlatko Tripic etter seieren.
For det var Viking som tok kommandoen fra start, og allerede etter syv minutter satt den første. Fredrik Torsteinbø kom først på en corner og stanget hjemmelaget i føringen.
De fortsatte å presse, men til tross for skudd i metallet og flere store muligheter så måtte de vente nesten til pause med å få sin andre. Jakob Glesnes felte Zlatko Tripic og ble belønnet med gult kort og straffe imot.
Tommy Høiland med flotte rastafletter for anledningen satte straffen sikkert og de gikk til pause med en tomålsledelse.
Viking var det førende laget også etter hvilen, og Høiland fikset det tredje med en vakker lobb fra 20 meter. Feiringen stod også i stil, der han kopierte Cristiano Ronaldo foran fansen.
– Jeg fikk et perfekt touch med haka også ser jeg at keeper står langt ute, og da prøver jeg å få den over han. Jeg føler ikke jeg har så mange andre muligheter så det er deilig å se den gå i mål, sier Høiland til Eurosport om scoringen sin.
Men kunstmålenes aften var ikke over med det.
Adrian Pereira dro frem en lett-versjon av Messi, der han danset seg mellom et par spillere og la på til 4-0.
Med seieren klatrer Viking opp på en syvendeplass, ett poeng bak Vålerenga.
Strømsgodset er på sin side helt sist, med fem poeng opp til kvalifiseringsplassen.
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22