Onsdag bekreftet Rosenborg sin første forsterkning for vinteren. Kristoffer Zachariassen bytter ut Østfold og Sarpsborg 08, og er RBK-spiller fra 1. januar. Sotrastrilen har skrevet under på en fireårsavtale med trønderne.
Hovedtrener Eirik Horneland er ikke bare fornøyd med signeringen. Han mener det også sender et viktig signal.
– Det var viktig å få denne på plass, siden det var konkurranse rundt ham. Samtidig er det viktig å markere tidlig at vi mener alvor med 2020, sier Horneland til RBK.no.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Den målfarlige midtbanespilleren mener han er forberedt på at det hard kamp om plassene i RBK. Hardere enn hva han er vant med fra Sarpsborg 08. Horneland mener spilleren besitter kvaliteter som skiller seg fra spillerne de allerede har til rådighet i sin spillerstall.
– I Rosenborg skal det være tøff konkurranse. Jeg er svært glad for den konkurransen vi har nå. Det er viktig med forskjellig kompetanse på midtbanespillerne våre. Det er viktig å score mål også fra midtbaneposisjon, der mener vi Kristoffer har kompetanse som en boks-til-boks-spiller, sier RBK-treneren.
Mike Jensen, Anders Trondsen, Marius Lundemo, Anders Konradsen, Gjermund Åsen og Djorde Denic er av de andre midtbanespillerne som allerede er i stallen.
Horneland trekker fram noen punkter der han mener nysigneringen vil ha noe å tilføre.
– Han er en dyktig indreløper med en spisskompetanse på innløp i boks. Han har bra bevegelseskvalitet og vært svært god i Eliteserien over tid. I tillegg så vi i fjor at han også kan prestere bra på et europeisk nivå, sier Eirik Horneland til RBK.no.
Rosenborg kapret en tredjeplass i årets Eliteserie. Sesongens siste kamp spilles på bortebane mot PSV neste torsdag, i Europa League-gruppespillets siste runde.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03