Populære sporter
All sport
Vis alt

Økte boten til Melgalvis

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 10/07/2019 klokken 10:19 GMT+2

Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis ble straffet med 7500 kroner i bot etter flaggplantingen mot Vålerenga i vår.

Aleksander Melgalvis

Foto: Eurosport

Det skriver Norges Fotballforbund på sine hjemmesider.
Etter seieren 25. mai tok LSK-spilleren et klubbflagg og plantet det på midten av Vålerenga sin hjemmebane. Vålerenga-fansen ble rasende og løp innpå banen sammen med en rekke LSK-fans.
Melgalvis bekreftet selv til Hamar Arbeiderblad i slutten av juni at han var ilagt en bot på 4000 kroner. Nå er den økt til til 7500.
Anmeldte anfører i sin redegjørelse at han ikke var klar over at det fremdeles befant seg VIF-supportere på tribunen da handlingen ble foretatt. Utvalget mener, i likhet med Påtalenemnda, at det er å anse som uaktsomt av anmeldte å anta at tribunen var tømt for hjemmelagets supportere 15 minutter etter kampens slutt. Denne omstendighet kan således ikke ilegges noen formildende betydning ved sanksjonsutmålingen, skriver NFF.
I redegjørelsen skriver NFF også at «utvalget legger i skjerpende retning vekt på at hendelsen fant sted etter oppgjøret mellom VIF og LSK, som er å anse som en høyrisikokamp og som i seg selv innebærer store sikkerhetsmessige utfordringer og krever iverksatt en rekke ekstratiltak både før, under og etter kampen».
Kanari-Fansen har varslet at de skal betale boten, ifølge lokalavisen Romerikes Blad.
(©NTB/Eurosport.no)
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame