BERGEN / OSLO (Eurosport.no):
Etter en blytung serieåpning har Rosenborg vunnet sine to siste Eliteserie-kamper. Nå er det tre uker til neste serierunde, og laget har innvilget seg en liten ferie.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Mens de fleste andre Eliteserie-lagene har kampfri senere i sommer, skal RBK ut i kvalifiseringskamper for spill i Europa.
– Derfor tar vi en litt lenger ferie nå. Vi skal holde på i sommer mens de andre lagene tar ferie, sier Horneland.

Dette blir viktig for RBK

Søndag vant Rosenborg 1-0 borte mot Brann. Horneland så mye han ønsker å ta med seg når laget etter hvert skal konkurrere om en plass i gruppespillet av Champions League.
– Vi må være godt organiserte, spille som en enhet og være strukturerte i alle faser når vi spiller i Europa. Kampen mot Brann ga oss bra svar på at vi kan evne å få til det i sommer, sier Horneland til Eurosport.
Til tross for en turbulent vårsesong hvor han har slitt med å få det til å svinge skikkelig av sitt lag, er klubbens ambisjon fremdeles veldig tydelig.
– Vi skal inn i Europa. Det er en helt klar målsetting, og det skal vektes tungt, sier han, og presiserer at laget først må gjennom noen vanskelige kamper i Eliteserien.
– Fokus legges ikke over på Europa før den tid kommer. Det er noen tøffe slag å kjempe før det.
I 2018 røk Rosenborg i andre kvalifiseringsrunde til Champions League mot Celtic. Gjennom seirer over Cork og Shkëndija i de påfølgende kvalik-rundene havnet trønderne i Europa League-gruppespillet.

Nedprioriterer ingen turneringer

På spørsmål om hvordan han kommer til å prioritere den kommende Europa-kvalifiseringen mot Eliteserie og NM, svarer treneren slik:
– I en klubb som Rosenborg må man vekte alle arenaer. Glemmer man seriespillet er man ikke med i Europa neste år, man mister en stor fest i desember om cupen nedprioriteres, og man må spille jevnlig i Europa om man bil bli god der, sier Horneland.
Ferien skal han bruke hjemme i Haugesund, hvor han blant annet får noen dager med familien på hytta.
– Det blir godt å se familien og være litt på hytta. Jeg har ikke sett de på en stund, så det blir bra, sier Eirik Horneland.
Neste seriekamp for Rosenborg er hjemme mot Vålerenga 16. juni.
Se intervju med Eirik Horneland her.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53