Fitim Azemi signerte tidligere i januar kontrakt ut 2022-sesongen med bærumsklubben, etter å ha vært Vålerengas eiendom siden 2017. Han fikk veldig lite spilletid i VIF og ble stående uten en eneste Eliteserie-scoring for dem i løpet av de tre sesongene han var i klubben.
– Jeg tror vi alle kan være enige i at jeg og Vålerenga ikke var en perfekt match. Da jeg kom hit følte jeg meg ønsket av både trenere og ikke minst sportsjef, og jeg har sklidd rett inn i gruppa, sier 27-åringen til Eurosport.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Utlånet fra Vålerenga til Tromsø i fjor høst viste hva som fortsatt bor i spissen. Azemi leverte umiddelbart og endte med fem seriemål på 12 kamper for laget som til slutt rykket ned fra Eliteserien. Stabæk-trener Janne Jönsson mener nysigneringen har et stort potensial.
– Han er en veldig fin type i gruppa, stiller høye krav til seg selv og trykker til på trening. Han er jo også en fysisk kraftpakke. Så ham skal vi plassere innenfor straffefeltet til motstanderne. Og så må vi forsøke å holde ham hel og frisk, sier svensken til Eurosport.
En hel skadefri sesong troner også aller øverst på ønskelista til Azemi selv nå.
– Det har vært mye de siste tre årene. Holder jeg meg skadefri denne sesongen og får tillit, er jeg sikker på at jeg kan begynne å bøtte inn mål igjen, sier han optimistisk.
– Kan du bli toppscorer?
– Absolutt. Hvis jeg får riktige baller å jobbe med er det ingen begrensninger. Men jeg må først bli vant til å spille med resten av gutta, komme meg inn i systemet og bygge relasjoner. Holder jeg meg skadefri og får tillit er det ingen begrensninger for hva jeg kan oppnå.
Derfor finner han også i inspirasjon i historien til Odds Torgeir Børven.
– Ja, du ser jo det. Med litt flyt så ble han jo desidert toppscorer, og han var vel tiltenkt en rolle som indreløper, hvis jeg ikke husker helt feil. At han tok tak i seg selv og jobbet hardt for det målet der, det er «kudos» til ham.
Se hva han sier om forskjellen på de to klubbene her:

Azemi: Dette er den største forskjellen på Stabæk og VIF

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03