Det er VG som melder dette mandag. Odds sikkerhetsansvarlige, Ole Larsen, bekrefter at mannen har akseptert utestengelsen, og at han skal være villig til å ta eventuelle kostnader.
– Han har sagt til oss at han ble provosert, men det finnes ingen formildende omstendigheter for å gjøre sånt som dette, sier Larsen til VG.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Senere på dagen kom Odd med en uttalelse på sine hjemmesider angående saken.
– Som klubb ser vi svært alvorlig på hendelsen. Det er ikke i tråd med hvordan vi ønsker at våre supportere skal oppføre seg på kamp. Konsekvensen av det som skjedde er at vedkommende utestenges fra alle kamper for Odds Ballklubb for resten av sesongen 2019 (borte- og hjemmekamper). Det vil på et senere tidspunkt bli tatt en avgjørelse på om utestengelsen skal ytterligere forlenges, skriver klubben.
Kort tid etter at Olivier Occean hadde satt inn kampens første mål, ble det opplyst om tumulter på tribunen til Odd-supporterne. Til slutt kom politiet til stedet.
– Jeg kommer mot målet mitt og får en hel rekke skjellsord kastet mot meg. Prøver å overse det, men så til slitt så kommer det en fyr og truer meg med min egen flaske og kaster den på meg. Jeg forstår ikke at det går an i norsk fotball hvor ting er så smått at vi skal holde på slik. Å true med vold på fotballkamp det er synd og det sitter barn to meter unna, sikkert livredde de også for at noe skal skje. Det fortsetter egentlig hele kampen, de kaller meg alt mulig som jeg ikke skal si på TV, sa Faye Lund til Eurosport etter kampslutt.
Mjøndalen-målvakten mente det måtte få konsekvenser.
– Man kan ikke gå ustraffet bort fra dette. Jeg kunne ha blitt skadet. Han kunne ha kastet den i ansiktet mitt.
Konsekvenser ble det da også.
– Nå må vi avvente hva slags sanksjoner vi eventuelt får fra fotballforbundet i denne saken. Vi holder oss orientert rundt dette, og skulle det ende opp med en bot fra NFF har supporteren gjort det klart overfor oss at han vil betale denne, sier Larsen ifølge Telemarksavisa.
Etter kampen meldte også Politiet i Sør-Øst på Twitter at de anmelder supporteren. Mandag formiddag bekreftet Svein Graff i Norges Fotballforbund overfor NTB at de innhenter informasjon på vanlig måte som i lignende saker. Om NFF oppretter sak, er foreløpig ikke klart.
Se hva Faye Lund selv sa om episoden her:
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39