Molde - Bodø/Glimt: 3-2
Begge lagene spilte med visshet om at det uansett ble medaljeseremoni etter kampen. Molde var allerede seriemester og Glimt kom til å få sølv- eller bronsemedalje avhengig av resultatet i kveldens kamp.
Kampen startet rolig, men etter syv minutter kunne Molde ha tatt ledelsen. Ballen ble slått inn foran Molde-målet men Leke James bommet på ballen. Men minuttet senere fikk han scoringen sin. Og det var på lekkert vis. Han fikk innlegget på foten og sendte den gjennom Glimt-spillerens bein med en hælflikk og inn i mål.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Ti minutter før pause økte Molde ledelsen ved Mathis Bolly. Han fikk ballen fra Kristoffer Haugen og styrte den i mål. Slik det stod seg til pause så kunne Glimt fortsatt få sølvmedaljen, på grunn av at Odd spilte 1-1 mot Haugesund.
– Vi må ha en balls om kan holde ballen litt oppe. Vi taper alle 50/50-dueller. vi har spilt en veldig dårlig omgang og Molde deler veldig fortjent. Dette er faktisk noe av det dårligste vi har gjort. Nå har vi prøvd å spille litt i pausen så får vi se om vi klarer å løfte det litt i andre omgang, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen i pausen.
Se sammendraget fra kampen her:
Og allerede 15 minutter ut i andre omgang var Glimt tilbake i kampen. Jens Petter Hauge fikk ballen i feltet og satte den fint i hjørnet. Dermed var Glimt tilbake i kampen. I tillegg lå Odd under i Haugesund, så Glimt hadde fortsatt sølvet i sin hule hånd.
Men etter 70 minutter viste Molde hvorfor de er seriemester. Magnus Wolff Eikrem kom inn i det 69. minutt og satte inn scoringen minuttet etter og økte ledelsen til hjemmelaget.
Tre minutter igjen av kampen satte Leke James inn sitt andre mål for kvelden og la på til 4-1. Glimt fortsatte å presse på og fikk seg en scoring til i det 91. minutt av Victor Boniface. Det var hans første Eliteserie-scoring.
Saken fortsetter under:
Men på grunn av resultatet i kampen mellom Haugesund - Odd, hvor Odd tapte 4-1, kunne Glimt likevel juble for sølvmedalje. Det betyr at begge lag kunne feire gull og sølv etter kveldens kamp.
– Jeg synes vi har vært ganske tøff i år. vi startet sesongen med å si at vi skal være opptatt av prestasjon, at vi skal utvikle laget, at vi skal drite litt i hva motstanderen gjør. Vi skal spille en offensiv fotball og vi skal angripe med mange folk og det synes jeg vi har gjort. Det er en ung gruppe som har tatt enorme steg. Litt skuffet selvfølgelig akkurat her og nå, i dag er vi langt unna pari, men når vi likevel står igjen med en sølvmedalje så er det en milepæl og utrolig gøy, sa Glimt-treneren.
Saken fortsetter under:

Avsluttet med seier

– Det var fantastisk å avslutte med en seier. Det har vært snakket mye om at Glimt er det beste laget, selv om vi er på 60-70% så er vi mye bedre enn dem. Bodø/Glimt har hatt en fantastisk sesong og det har vi også, det er stort å avslutte med en seier, sa Eikrem etter kampen.
Også Molde-trener Erling Moe var glad for å avslutte sesongen med en seier.
– Det er så godt. Nå har vi visst det en stund, men jeg synes det er perfekt å avslutte det slik at vi får vist hvem som er det beste laget. Slik synes jeg vi ser ut her, det er bunnsolid gjennomført. Nå har Bodø/Glimt gjort en strålende sesong de også, så synes jeg vi får vist at vi er verdig og at vi er best og det var det jeg ønsket å se her i dag, sa Molde-treneren.
Se hele intervjuet her:
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51