• Se Odd - Vålerenga lørdag 5. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Det har vært stor støy rundt Filip Delaveris og kontraktsforhandlingene mellom han, hans agent og Odd.
Tidligere i uken meldte TA at Delaveris hadde kommet med et lønnskrav som fikk Odd-trener Dag Eilev Fagermo til å reagere med både sjokk og skuffelse. Direktør i Odd, Tore Andersen, sa til Eurosport at det ikke harmonerer med hvordan de driver spillerutvikling i klubben.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Vi har forstått det sånn, via hans agent, at dette er et absolutt krav. Da kan vi ikke gjøre noe annet enn å beklage at vi ikke får forlenget med Filip. Det er heller ikke bra for ham som fotballspiller, tror jeg. Dette er i mine øyne det beste stedet for ham å utvikle seg, sa Andersen til Eurosport tirsdag.
Agenten til Delaveris, Morten Wivestad, har ikke besvart Eurosports henvendelser, men snakker ut om saken til VG. Han mener unggutten ble presset til å skrive ny kontrakt med Odd.
– Når man advarer spilleren dagen før med at «hvis du ikke skriver under avtalen, så går vi til mediene og fremstiller deg som grådig». Da er det en maktbalanse mellom en ung spiller og en klubb som jeg ikke føler hører hjemme noe sted. Det er ikke verdig en Eliteserie-klubb, sier Wivestad.
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo avviser dette ovenfor avisen. I Før runden, hvor Fagermo var på telefon med studio, fortalte han hva status på situasjonen var.
– Status er at Filip spiller. Han har vært veldig bra på trening denne uken, imponerende hvordan han har taklet det som har skjedd.Så han er frisk og rask og jeg pratet med han og han var veldig motivert for å spille mot Vålerenga lørdag. Jeg tror også vi trenger at han er i form og den type kantspiller som han er passer veldig bra til det forventede kampbildet som kommer, sier Odd-treneren til Eurosport.
– Hvis det som står i VG hadde vært riktig så hadde vi skrevet under med Filip Delaveris, da hadde ikke dette vært noe sak, sier han og legger til at de hadde kommet til en enighet hvis tallene hadde vært riktig.
Se hele intervjuet med Fagermo her:

– Ufin strategi

Eurosports ekspert Joacim Jonsson reagerer på Odds behandling av unggutten.
– Odd og Fagermo bruker lokal media som brekkstang for å få ned lønnsvilkårene og setter Filip direkte opp mot klubben og sine supportere. En direkte ufin strategi og er nærmest som lavmål å regne.
Han mener klubben bør se seg selv i speilet og spørre seg hvorfor de ikke forlenget med Delaveris på et tidligere tidspunkt.
– Han hadde kun kontrakt til sommeren 2020 også før denne sesongen startet. De ser spilleren hver eneste dag og kjente til potensialet. Hadde dem gjennomført dette før sesongen startet, ville pipen hatt en helt annen lyd. Spilleren hadde hatt helt andre kort på bordet og klubben hadde kommet langt billigere unna. Istedet så venter de i det lengste, det for å spare noen fattige kroner på årets budsjett, mener Jonsson, og legger til:
– Når vi snakker om grådighet er det vel heller Odd som viser prov på det i dette tilfellet.
Sett denne?
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05