Odd - Lillestrøm 2-1
Odd lå fire poeng bak Molde før møtet med Lillestrøm, og kunne dermed klatre helt opp i ryggen på serielederen med seier lørdag.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Lillestrøm yppet seg, og scoret kampens første mål. Men etter en snuoperasjon, anført av Eliteseriens toppscorer Torgeir Børven, fikk de hvite likevel med seg alle tre poengene og la presset over på Molde. Odd står med 32 poeng etter 16 spilte serierunder, mens Molde står med 33 etter like mange kamper spilt.
– Selvsagt kan det bli gull, sier Børven til Eurosport etter kampen.
Søndag reiser Molde til Stavanger for å spille mot Viking.

– Opp til oss selv

Matchvinneren mener man går en veldig spennende høst i vente i Skien.
– Klubben satser bra nå. Vi klarte å beholde (Fredrik) Oldrup Jensen, og hentet inn Moussa (Njie). Slik jeg ser det er alt opp til oss selv, sier Børven ærlig.
Lillestrøm-nøkkelspiller Arnor Smárason tror også lørdagens motstander kan være i stand til å ta gullet fra Molde og de andre.
– Absolutt, de kan ta gull. Det er et bra lag, sier Smarason, som irriterte seg over eget lags prestasjoner. Han kaller LSKs levering for en "drittkjedelig" kamp, og er ærlig på at motstanderne var noen hakk hvassere enn dem selv.
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke bare fornøyd etter kampen.
– Vi vinner fortjent, men er veldig inneffektive, sier han.
På spørsmål om mulighetene for seriegull, svarer han slik:
– Da må vi være mer effektive og være oftere på et høyt nivå. Er vi på det nivået som vi var i første halvdel av vårsesongen så kan det bli bra, sier han, og legger til:
– Kvartfinale i cupen skal vi dessuten også spille. Det kan bli en morsom høst i Skien. Veldig morsom.
Odd møter KFUM i kvartfinale i NM 26. september.
Se høydepunktene her!

Odd-dominans

Odd eide ballen før pause, mot et lavtliggende Lillestrøm-lag. De gule og svarte gjorde det vanskelig for Odd å trenge gjennom.
Vebjørn Hoff sendte i vei et ålreit skudd fra om lag 16 meter etter ti minutter, men ballen gikk rett utenfor stolpen. Lånesoldaten Moussa Njie dro av et skudd fra rundt 20 meter, men også den havnet utenfor målet. Nærmest scoring før pause kom imidlertid Elba Rashani, etter å ha skjært inn fra høyre og sendt ballen i stolpen.
Rett etter hvilen fikk Torgeir Børven en enorm mulighet da han traff et innlegg fra Elba Rashani med pannebrasken, men ballen gikk heller ikke denne gangen innenfor stengene.
I stedenfor var det Lillestrøm som fikk uttelling. Kristoffer Ødemarksbakken kombinerte flott med Fredrik Krogstad opp langs venstrekanten, og førstnevnte plasserte ballen flott inn bak Sondre Rossbach i Odd-målet til 1-0.
Se intervju med Børven her!

Snuoperasjon

Etter scoringen så Odd seg nødt til å gire opp et ekstra hakk. Bare noen minutter senere lurte Nordkvelle forsvarslinja og ble spilt fri foran LSK-keeper Marko Maric, men sisteskansen sto i veien og hindret utligning.
En drøy time tok det før Skien-laget fikk uttelling. Da spilte Torgeir Børven gjennom Elba Rashani i LSKs 16-meter. Han plasserte ballen mellom beina til Maric, slik at stillingen ble 1-1.
Snuoperasjonen var et faktum da den unge innbytteren Filip Delaveris utfordret flott langs Odds venstrekant og la et perfekt innlegg på hodet til Børven. Eliteseriens toppscorer fornektet seg ikke, og scoret 2-1 fra kloss hold. Dermed har angrepsspilleren scoret i fire strake strake hjemmekamper og sikret sin tolvte scoring for sesongen.
– Jeg ser Filip ute på kanten, og han er veldig god én mot én. Jeg prøvde å finne ledig rom, og det var jævlig deilig at den gikk inn, sier Børven.
Det holdt til å sikre alle tre poengene. LSK klarte nemlig aldri å svare på Odds 2-1-scoring.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05