Odd - Bodø/Glimt 3-1
SKIEN / OSLO (Eurosport.no):
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
– Vi må vinne for å ha sjanse på gullet, så enkelt er det, sa toppscorer Torgeir Børven før kampen.
Og Odd viste at de mente alvor fra start, og hadde nærmest et trykk på vertene. Og allerede etter ti minutter fikk de uttelling. Fredrik Nordkvelle avanserte og lette etter skuddmuligheten, mens tidligere Odd-stopper Vegar Bergan nølte og rygget. Dermed fikk midtbanemannen fritt fyre av, ballen gikk via Bergan og i bue i nettet bak en utspilt Glimt-målvakt.
– En bra match av laget. Det var en viktig kamp for oss. Nå er vi med for fullt, sier Nordkvelle til Eurosport like etter kampslutt.
Men hjemmelaget fikk seg en ny smell i fleisen. Før kvarteret var spilt måtte Fredrik Semb Berge, som har slitt med skader, gi seg. Han forlot hoderystende banen og fikk en klem av trener Dag-Eilev Fagermo. Etter kampen håpet han imidlertid at det «var noen store greier».
Men selv om Odd åpnet klart best, var heller ikke Glimt helt ufarlige. Både Philip Zinckernagel og Bergan hadde fete tilbud uten å klare å omsette dem.
Men så smalt det fra hjemmelaget igjen. Elba Rashani slo et strålende frispark inn bak Glimt-forsvaret, og Espen Ruud som hadde åtte mål i fjor satte inn sitt første for sesongen, da han kom foran Ricardo Friedrich og styrte kula i garnet. Bildene viste at Odd-backen var i offside.
– Jeg så det på storskjermen. Det ser slik ut, sier Ruud til Eurosport.
I tillegg var det misnøye i Glimt-leiren med frisparket i forkant.
– Vi blir presset og klarer ikke gjøre det vi skal. De får en del frispark som ikke er litt frispark engang, men alle gjør feil, slik er det. At det blir mål av det er surt, men det er fordi vi ikke er på på det korridorfrisparket der, sier Håkon Evjen til Eurosport.
I motsetning til for noen få dager siden da de nedsablet Vålerenga på hjemmebane, fikk ikke Glimt det helt til å stemme, veldig mye grunnet et helttent og godt Odd-lag. Avslutningene forsvant utenfor mål, og minutter før pause viste Fagermo tydelig hvor tilfreds han var med det lagets hans hadde levert, da han selv deltok i den taktfaste applausen fra tribunen nede ved innbytterbenkene.
(Artikkelen fortsetter under):
Glimt-trener Kjetil Knutsen kalte andreomgang en skikkelig test for å se om laget var laget av riktig stoff når de ligger under, og etterlyste mer fremoverfotball i pausen.
Og han ble bønnhørt umiddelbart. Bare tre og et halvt minutt tok det før reduseringen var i boks, etter at Zinckernagel vakkert tredde gjennom Ulrik Saltnes, som sendte ballen forbi Sondre Rossbach. Dermed feilet Odd i ellevte kamp på rad med å holde nullen.
De forsøkte seg videre, og hadde noen store sjanser, men klarte ikke å utligne.
– Jeg er ikke fornøyd med innstillingen vi gikk inn i kampen med, sier Knutsen etter kampen.
I stedet leverte Fredrik Nordkvelle kampens største prestasjon da han vakkert slo tunnel på Bergan og gjorde seg til tomålsscorer med ti minutter igjen.
– Det er en utrolig flott prestasjon. Han drar seg inn og iskaldt henger han den opp i krysset der. Han finter ut Bergan, som ikke støtet på ham da han skjøt og scoret 1-0, og så overlister han Ricard Friedrich. Det er en glitrende godt utført scoring av Nordkvelle, utbrøt Eurosport-ekspert Bengt Eriksen ekstatisk.
(Artikkelen fortsetter under):
Og med seieren knappet de inn forspranget til fire poeng. Forskjellen på tap og seier er enorm for Odd mot nettopp Glimt. Midt mellom de to ligger Molde med en kamp mindre spilt. De skal til Mjøndalen søndag.
– Jeg tar av meg hatten for Glimt. Jeg skjønner at de er på tabelltopp, men forsvarsspillet, Nordkvelle og det vi gjorde den første halvtimen holdt til tre poeng i dag, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, som bøyde seg i støvet for «Ben Jonson-rykket» til Nordkvelle forut for 3-1.
PS! En gladnyhet til for Odd: Fredrik Oldrup Jensen melder seg overfor Eurosport klar til tjeneste til neste kamp.
  • Husk Eurosports Deadline Day-sending i morgen fra klokken 20:00, rett etter Stabæk - Strømsgodset.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55