Odd klatret mot sølvplassen: – Ekstremt viktig

Sondre Skandsen

Oppdatert 04/11/2019 klokken 21:13 GMT+1

Mjøndalen skapte nok til å vinne, men i stedet var det Torgeir Børven og Odd som snudde kampen.

Torgeir Børven

SKIEN (Eurosport):
Odd – Mjøndalen 3-2 (1-1)
For i en kamp der Mjøndalen så til de grader var med på notene, var det Eliteseriens toppscorer Torgeir Børven som var den store forskjellen på lagene.
– Det er fryktelig godt å ta tre poeng i dag etter et par nedturer underveis. Med tanke på at vi røk i semien og kan gå for sølv, så var det ekstremt viktig, dette her.
– Vi begynner ïkke å stresse for mye. Vi vet at vi skaper nok til å kunne snu kampen, selv om vi får et sent mål i mot oss, sa han til Eurosport.
Om egne prestasjoner er han relativt beskjeden:
– Ja, jeg trives godt her, smiler han lurt.

– Ikke fått noe gratis i år

Vegard Hansen var tydelig skuffet etter kampen.
– Vi spiller en god offensiv kamp. Mye bedre enn hva vi har gjort i det siste, sa han etter kampen.
– Men vi har ikke fått noe gratis den sesongen her.
Treneren mente MIF fortjente bedre.
– Jeg synes vi fortjente poeng her i dag. Stort sett forsvarer vi oss bra, med unntak av enkeltsituasjoner.

Omdiskutert matchvinnerscoring

Det ble til slutt et blytungt resultat for bruntrøyene som fortsatt ligger på nedrykk, to poeng bak kvalikplassen, med tre kamper igjen av Eliteserien.
Etter en jevn åpning delte Odd ut en gavepakke av de sjeldne til desperate gjester på poengjakt. Steffen Hagen ruste ut for å klarere en ball, men bommet fullstendig. Birk Risa og Odin Bjørtuft prøvde å skjerme inn til Rossbach med MIFs Bergstrøm halsende bak, da Risa plutselig bestemte seg for å klarere ut til siden. Der ventet Brochmann som enkelt kunne sette ballen i det tomme buret.
Men Odd kom tilbake. På overtid av den første omgangen stusset Lauritsen en corner videre inn i feltet. Der ventet Torgeir Børven som returnerte fra suspensjon med scoring. 1-1 stod det til hvilen.
Begge lag hadde store sjanser tidlig i den andre omgangen. Først ved Oldrup Jensen som traff tverrliggeren for Odd. Så fikk Bergstrøm stå helt alene på tre meter og heade, men en mesterlig redning fra Rossbach hindret MIF-scoring.
Scoringen skulle uansett komme for bruntrøyene. Dragsnes fikk tatt ned en ball i feltet og vendte av Odd-forsvaret. Det ble en enkel oppgave å overliste Rossbach. Men kun seks minutter senere ble det dømt straffespark til Odd. Det så helt korrekt ut på TV-bildene, da Børven ble revet ned i feltet.
Børven gikk selv fram og tok straffesparket. Det la han helt nede ved stolperota til 2-2. Det var Børvens 20. mål i Eliteserien denne sesongen.
Etter 84 minutter falt avgjørelsen. Ruud slo hardt inn foran mål, der Børven taklet ballen i Faye Lund. Ballen spratt videre inn i mål, som også ble dømt, selv om reprisene viste at Børven meide ned William Sell bakfra.
– Jeg tror jeg takler han ganske bra der. Men det driter jeg i, sa Torgeir Børven.
Det var en tung dag for Mjøndalen som traff stolpen minuttet før slutt ved Pontus Silfwer. Odd tok alle tre poengene og har los på sølvet i Eliteserien, mens Mjøndalen fortsatt er på 15. plass, med to poeng om til erkerival Strømsgodset på kvalik.