Etter det Eurosport.no erfarer signerer Moldes giftige duo Eirik Hestad og Fredrik Aursnes begge nye kontrakter. Kontraktene til de to spillerne gikk opprinnelig ut etter 2019-sesongen, men nå binder de to seg til kontrakter ut 2021.
De to er salgsobjekter for utenlandske klubber og spesielt Hestad har tidligere tiltrukket seg interesse fra utenlandske klubber. At de nå signerer nye kontrakter betyr at Molde kan få penger for spillerne, og at de ikke signerer for ny klubb i sommer og går gratis til vinteren.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Verken Hestad eller Aursnes har besvart Eurosport.nos henvendelser, men Neerland bekrefter at klubben håper å presentere løsningen innen kort tid.
Vi jobber nå med dem vi ønsker å forlenge med. Når alt er klart så vil vi kommunisere ut hva løsningen blir med spillerne som er på utgående kontrakt for 2019. Vi håper å ha en løsning innen kort tid. Vi har hatt en fin dialog med Aursnes og Hestad en stund, sier Neerland til Eurosport.no.
Senere tirsdag ble nyheten bekreftet på klubbens hjemmeside.
– To lokale gutter som er veldig viktige for oss. Vi er utrolig glade for at de bestemte seg for å forlenge kontraktene sine. Det er et godt signal til både klubben og byen at de valgte å bil med oss i flere år fremover, sier hovedtrener Erling Moe til Moldefk.no.
Joacim Jonsson berømmer både Molde og midtbaneduoen for å signere nye kontrakter.
– At de signerer kontrakter viser at de har tro på det Molde driver med. Det er fint å se at spillere som kan gå ut også gir noe tilbake til klubbene. I en kynisk verden er det uvanlig. Jeg kan forstå Hestad som er født og oppvokst i Molde at han ønsker det, men det er storsinnet tankegang av Aursnes å gi noe tilbake også. At de ikke bare tenker på seg selv, sier Eurosports fotballekspert.
– Er dette et signal om at spillerne blir etter sommerens overgangsvindu?
– Dette trenger ikke å være et signal om at de blir etter sommerens overgangsvindu, men det gir Molde en trygghet og sikkerhet på at de får noe tilbake. At de har økonomi til å erstatte de også. Det er viktig for klubben og det er en riktig og smart tankegang av Molde. De sikrer seg økonomisk med å forlenge med to gode spillere. Dette er godt håndtert av Molde. Samtidig er det et signal fra spillerne om at de trives, har tro på det klubben driver med og de viser lojalitet hvis de blir solgt med at klubben får noe tilbake. De gir kreditt til Molde for den utviklingen de har hatt.
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51