OSLO (Eurosport.no):
For åtte dager siden meldte Strømsgodset «at de er i sluttfasen av diskusjonene» med en ny hovedtrener. Da var det fortsatt to-tre kandidater med i racet, men drammenserne har snevret inn antallet og er etter det Eurosport kjenner til nå nære en ny treneransettelse.
Det er fortsatt den relativt ukjente dansken Henrik Pedersen som er den heteste kandidaten.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Enkelte kilder tror det kan skje ting allerede før helga og at det er «99 prosent sikkert at det blir Pedersen», mens andre sier til Eurosport at det fortsatt pågår daglig møtevirksomhet og at utfallet ikke er helt gitt.
Sannsynligvis blir det først i neste uke at en ny mann presenteres. Både fordi det tar tid å få det formelle på plass, samt at man ikke ønsker å forstyrre oppladningen til Molde-kampen lørdag.

– Spillerne likte ham veldig godt

Gustav Valsvik hadde Henrik Pedersen som trener i fire måneder i Eintracht Braunschweig, før dansken fikk sparken i oktober i fjor. Midtstopperen er positiv i omtalen av 41-åringen, tross elendige resultater i innledningen på sesongen i 3. Bundesliga høsten 2018.
– Nei, vi spillerne likte han veldig godt. Vi ville prestere for ham, men problemet var at han fikk lovnader av klubben om ditt og datt, men vi var bare tre spillere igjen fra sesongen 17/18 da vi rykket ned. Så kom det inn nesten bare unggutter fra lavere divisjoner, med et av få unntak i Stefan Fürstner, som han tok med seg fra Union Berlin og gjorde til kaptein, forklarer Valsvik.
Selv skulle sogningen egentlig selges, derfor ble han sittende på benken under Pedersen fra start, men kom etter hvert inn på laget da overgangsvinduet stengte. Rosenborg-spilleren mener Eintracht Braunschweig er en sirkusklubb der det var turbulent og vanskelige arbeidsforhold for dansken.
– Da jeg så «Sunderland ‘Til I die» så fikk jeg litt samme følelsen som i Braunschweig. Fansen var imot klubben. Det er en levende klubb som trenger at fansen spiller på lag, mener Valsvik.

Tok kontakt med Valsvik

I sonderingsarbeidet med å finne ny trener har Strømsgodsets Jostein Flo, etter det Eurosport kjenner til, tatt kontakt med den tidligere Godset-spilleren, uten at den 195 cm høye midtstopperen vil bekrefte dette. Men han snakker gjerne om Pedersen.
– Han er veldig offensiv i tankegangen og vil ha klassisk gegenpress, med utdanningen sin i Leipzig og Red Bull-systemet. En type Liverpool- og Leipzig-måte å spille fotball på. Veldig opptatt av detaljer i kampplanene sine. Snakker du med ham i 10 minutter, så vet du hva han vil. Han er veldig, veldig tydelig, understreker Valsvik.
Denne beskrivelsen passer godt med det Godset har nedfelt i sin profilbeskrivelse.
Der er nøkkelstikkordene offensiv spillestil, tydelig på feltet og sjef med stor S som har en klar, egen spillestil. I tillegg til faglig sterk, evne til «å stå i det», ha stor arbeidskapasitet og et bra nettverk.

– Nivå over norske trenere

Godset har vurdert både interne og eksterne kandidater etter disse parameterne.
– Han ble hylla av spillerne som assistent i Union Berlin, men så fikk hovedtreneren sparken og da fulgte han med ut. Så fikk han jobben i Braunschweig fordi han hadde et godt rykte, følger Valsvik opp.
– Hva tilsier at han skulle lykkes i Norge, han har ikke så lang erfaring som hovedtrener?
– Jeg tipper det blir bra. Jeg føler han er på et nivå over norske trenere, han vet veldig hva han vil og har et veldig godt forhold til spillerne sine. Snakker du med ham blir du litt bergtatt.
– Ikke at ikke norske trenere har disse egenskapene, men han har en aura og en tilstedeværelse som gjør at jeg tror han kan lykkes, svarer Valsvik.

Flo leder prosessen, tross sykmelding

Verken daglig leder Dag Lindseth Andersen eller sportssjef Jostein Flo har svart på Eurosports henvendelser onsdag ettermiddag.
Flo er fremdeles sykmeldt, men er etter en periode med fravær nå tilbake på jobb og har begge hendene på rattet i ansettelsesprosessen. Det er sportssjefen som legger fram kandidater for styret og leder arbeidet.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03