Rosenborg - Odd 1-1
– Jeg synes vi er så dårlige. Jeg tror ikke vi har en avslutning på mål i andre omgang. Det var pinlig unøyaktig. Vi ble springende mellom som ville høns, vi må ta oss sammen. Det er flaut, sier Helland til Eurosport.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Hans trener Eirik Horneland var ikke mye lystigere han heller, men sa det akkurat som det var. Akkurat som han gjorde etter tapet mot Glimt.
– Jeg sa ikke så mye i garderoben, jeg trengte noen minutter for meg selv. Jeg var litt irritert og litt lei meg over at vi ikke klarte å komme opp med en bedre prestasjon, sa Horneland i et intervju med Eurosport.
– Vi har et hakk å gå på med tanke på å bli match fit, med hensyn til ønsket fysisk kvalitet. Vi har hatt en hel vinter, men lagene vi møter ser kvikkere ut enn oss. Det er en liten bekymring jeg har, innrømmet Horneland.
Odd startet kampen best og skapte kampens første store sjanse på en overgang. Sander Svensen fikk masse tid og rom, men en heorisk innsats fra Tore Reginiussen stoppet avslutningen i siste liten.
Så kom de første tendensene til det Eirik Horneland ønsket før kampen, med masse innlegg inn i boks, men Alexander Søderlund og Mike Jensen gikk litt i veien for hverandre. Samme Søderlund leverte noen minutter senere en heading i tverrliggeren.
(Artikkelen fortsetter under)

Gavepakke fra Odd

Og endelig satt årets første scoring for Rosenborg. Pål Andre Helland fyrte av fra langt hold, og ballen forsvant inn i garnet bak Sondre Rossbach.
– Det er jo et skudd fra 35 meter, midt i mål, etter vårt innkast. Sånne gavepakker får ikke vi, det er en forferdelig scoring, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport i pausen.
Han la ikke skjul på at han mente Rossbach burde avverget skuddet.
– Det er soleklart, men det er også vårt innkast. Risa kaster vanskelig, det er rett før pause. Vi må være rolige og få ballen ned, så skjer aldri det målet der.
Men utligningen kom allerede før ti minutter av økt nummer to var spilt. Torgeir Børven - med to mål i serieåpningen - satte inn nok en fulltreffer, da han var på andre enden av innlegg fra høyresiden. Han sjekket kjapt om offsideflagget kom opp, men var på rett side og kunne gjennomføre sin noe pussige feiring.
– Det er godt å være i den flyten, og jeg håper det varer noen kamper til. Jeg synes vi styrte det meste, men skaper ikke all verden i etablert, men er farlige på kontringer. Litt mer effektive der, så kunne vi tatt tre poeng, sa Børven til Eurosport rett etter kampsslutt.
Samme mann hadde flere gode muligheter, og kunne fort scoret flere mål.
(Artikkelen fortsetter under)

Spøkefull Fagermo

Rosenborg imponerte ingen i sin første kamp på Lerkendal for sesongen, tross noe bedring fra 0-2-tapet mot Bodø/Glimt i serieåpningen.
– De leter og leter, men det er lite også i kveld som har klikket på plass for hjemmelaget, uttalte Eurosports ekspertkommentator Tor Ole Skullerud da Rosenborg med et kvarter igjen å spille hadde til gode å skape målsjanser etter pause.
Odd-trener Fagermo var naturligvis en mer fornøyd mann etter kampen.
– Det er bra på Lerkendal å være skuffet over uavgjort. Vi er i god form, og nok foran Rosenborg på kontinuitet. Vi har et nytt, sterkt Odd-lag på gang, vi er mer voksne og tar tak i ballen mye mer og viser potensialet til klubben. Vi er godt trent, vi ser det på trening. Vi er også sterkere mentalt, som ikke blir rystet av at vi får et møkkamål imot, sier Fagermo, før han med sitt karakteristiske smil muntert fastslår:
– Men vi må holde beina på jorda. Vi har møtt Brann og Rosenborg. Det har ikke vært all verdens motstand, så det kommer tøffere kamper.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57