Populære sporter
All sport
Vis alt

Nilsens dommerforslag får støtte av Eurosports eksperter

Stian Thelen

Oppdatert 15/04/2019 klokken 10:49 GMT+2

Lars Arne Nilsen vil ha dommerne på treningsfeltet. Bernt Hulsker og Joacim Jonsson mener det er en god idé.

Branns trener Lars Arne Nilsen

Foto: Scanpix

– De får bare komme seg på feltet. Vi inviterer de til Bergen. Vi har mye bedre dommere på trening. De må komme seg opp i situasjonene.
– Men å komme seg på feltet, at de dømmer treningene?
– Ja, jeg tror det. De må komme seg på feltet. Det var så mange etterslengere og i tillegg glipper dommerteamet på tre straffespark. Jeg tror de må komme seg på feltet og trene.
Det sa Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampen mot Viking. Brann-treneren følte seg snytt av dommer Ola Hobber Nilsen og hans team.
Se hele intervjuet med Nilsen etter lørdagens kamp. Saken fortsetter under videoen:
Nå foreslår han at dommerne må komme seg på treningsfeltet til klubbene for å dømme. Grepet er mener Brann-treneren vil føre til en bedre treningshverdag for dommerne slik at de får trent på kamprelaterte situasjoner.
Eurosports ekspertpanel liker tankegangen til Nilsen.
– Kanskje det kunne vært en idé at når de først er på La Manga eller Marbella og samles det, at dommerne går ut til de ulike klubbene og får seg litt trening. Samtidig kan det være at dommerne kan trene med høyest mulig lag i regionen, som de ikke kan dømme i Eliteserien. Det kan også være en idé, sa Bernt Hulsker i Fotballrunden, og fortsatte:
– Nå vet jeg strengt tatt ikke hvor mye de øver, men jeg vet at de løper mye og har mye seminarer. De har også begynt med VAR-kurs nå. Mye blir gjort og det er sikkert mye som blir gjort riktig, men kanskje det er et poeng med at de rett og slett må ut på feltet mer og få fotballfølelsen. Det er ikke alle dommere som har nok ballast fra å ha spilt fotball selv, og det ser du at det ofte kan være en liten ulempe for mange av dommerne, at de klarer å lese situasjonene helt og ikke helt skjønner hva som skjer i enkelte situasjoner, fortsatte Hulsker.
Også Joacim Jonsson mener forslaget til Branns trener er interessant.
– Jeg vet at det har vært smådiskusjoner om dommere skal komme å trene på treningsfeltet til klubbene. Det er ålreit for spillerne også at dommerne opplever hverdagen på trening, og at dommerne får kjenne på nerven og intensiteten i treningshverdagen. Jeg synes det er en vettug tanke, sa Jonsson.
Se hva Ola Hobber Nilsen sa om de tre straffesituasjonene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame