OSLO/BERGEN (Eurosport.no):
– Det irriterer deg når du bommer. Du velger en strategi som ikke treffer, så klarer du ikke rette opp i det. Da blir det mye tenking og grubling, sier Lars-Arne Nilsen om Kristiansund-tapet forrige helg.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
For Brann ble avkledd i den første omgangen av et heltent hjemmelag. Brann-treneren forteller om hva som har vært frustrasjonen denne sesongen.
– Vi har sakte blitt bedre år for år, og i år hadde vi forventning om å kjempe helt oppe med gode spillere inn. Selv synes vi at vi hadde marginer imot i starten av sesongen. Vi skapte mange sjanser, men fikk ikke uttelling. Vi er ikke fornøyd med progresjonen det siste året og vi har ikke fått den fremgangen vi ønsker.
Men tross selvkritikk og stadig økende press fra omgivelsene er Lars Arne Nilsen krystallklar på at han ikke vil kaste inn årene.
– Kultur betyr alt. Og skal vi ha en kultur der vi skal gi opp hver gang vi får en liten dupp eller en liten nedtur? Jeg tenker ikke sånn. Det betyr ikke at jeg skal være trener her for evig, det er ikke jeg som bestemmer det, men når supporterne er frustrerte over meg er jeg like frustrert selv.
Se intervjuet med Lars Arne Nilsen her:

– Flokken bestemmer

Etter 21 seriekamper ligger Brann på en femteplass med 32 poeng, hele 14 poeng opp til serieleder Molde.
– Jeg vet at jeg ikke har fått dette laget til å ta det neste steget og da brenner det litt hos meg, hos supporterne og hele klubben, sier han.
Nilsen snakker om at det er lederne i flokken som bestemmer hvor lenge han blir sittende som Brann-trener.
– Jeg jobber det jeg kan så lenge jeg er her. Jeg tenker ikke at jeg skal slutte fordi vi har et problem. Men hvis flokken, de som bestemmer, mener at det er bedre å finne en annen er det «fair enough» det.
Men selv om Brann-treneren snakker mye om flokken utenfor stadionportene, er det flokken i garderoben som veier tyngst for hans egen oppfatning av situasjonen.
– Slik jeg opplever klubb, spillere og teamet mitt så jobber vi i bobla vår. Jeg har ikke fått noe signaler på at det er der skoen trykker, men som sagt er det flokken som bestemmer.

Ikke fornøyd med sesongen

På spørsmål om Nilsen tror opplevelsen for Brann-supporterne blir endret hvis de ender på en tredjeplass, svarer han:
– Uansett hvordan sesongen går så er vi ikke fornøyd, først og fremst så jobber vi for å henge med og ta medalje i årets sesong.
– Det er jo mitt ansvar å få det her laget til å fungere. Forventningene stiger fort og noen av supporterne er utålmodige, det lever vi fint med – det er vi også. De lever med klubben og vi er sammen om den frustrasjonen. Vi får oss et tilbakeslag, men vi kan ikke tenke at alt er over og at vi skal ned i OBOS-ligaen. Vi kjemper om medaljer og har spilt svakt og dårlig, men det betyr jo ikke at vi ikke kan komme tilbake, legger Brann-treneren til.
Sett denne?
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21