• Se Lillestrøm - Brann søndag 1. september kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Kort tid ut i kampen mellom Brann og Tromsø, ble Simen Wangberg liggende på banen etter en duell foran Tromsø-målet. Daouda Bamba landet oppå Wangberg og plantet albuen i ansiktet på Wangberg. Senere ble det også konstantert at Tromsø-spilleren hadde fått hjernerystelse etter hendelsen, men at det etter forholdene gikk fint.
Mandag bekrefter NFF til Eurosport at de ønsker en forklaring av Bamba, før påtalenemnda vurderer om saken skal anmeldes til disiplinærutvalget.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Etter at Bamba har inngitt sine merknader, vil påtalenemnda vurdere om saken skal anmeldes etter reaksjonsreglementet § 4-25, skriver advokat/leder for juridisk seksjon i NFF, Espen Auberg i en e-post til Eurosport.
Branns sportssjef, Rune Soltvedt forteller hvordan de ser på situasjonen.
– Jeg tenker det at det er lett å se at det er en uakseptabel situasjon og en handling som aldri skulle skjedd. Det er ikke bra, rett og slett. Og det har Bamba sett nå. Han har stått og beklaget veldig sterkt for media. Det er en veldig stygg sak og vi er glad for at det går bra med Simen i dag. Vi håper han er snart tilbake, det er det viktigste i denne saken her, sier Soltvedt til Eurosport.no.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under:
BT var blant de som Bamba forklarte seg for mandag. Han beklaget og sa han forstod hvis han ble utestengt.
– Ja, det bør være slik. Jeg elsker fotball, og slike ting vil man ikke se på en fotballbane. Jeg må bare akseptere den suspensjonen jeg får, sier Bamba til BT.
Soltvedt vil ikke si noe om hvilke konsekvenser det vil få for spilleren fra klubben sin side.
– Nå får vi la NFF behandle saken først, og når de har behandlet den, skal vi si noe mer om det. Vi har lyst til å ta den i den rekkefølgen, og når det ligger noe klart, så vil vi si noe mer om det. Men vi vil legge til at vi fremdeles ser på det som uakseptabelt.

Klar for å ta straffen

Soltvedt forteller at de har hatt tett dialog med Bamba etter hendelsen.
– Jeg hadde jo den muligheten og fikk sett situasjonen rett etterpå og snakket med han etter kampen. Jeg hadde bare sett det et par ganger, men opplevde det som en stygg sak. Dette er noe vi tar sterk avstand fra. Han har sett situasjonen nå selv og blir mer lei seg, sier han før han legger til:
– Det er ikke bra det han gjør, det ser han. Han er klar for å ta den straffen som måtte komme.
– Han sa selv i pausen at han ikke gjorde det med vilje, men nå når han har sett den; gjør han det med intensjon?
– Ja, det gjør han. Men han er veldig klar på at han ikke ville skade noen. Det var ikke det han ønsket. Han forklarer det med at det er mye adrenalin og han legger seg helt flat. Det skulle aldri ha skjedd, forklarer Soltvedt.
Soltvedt legger til at Bamba er oppriktig lei seg og har sendt tekstmelding til Wangberg dagen etter hendelsen.
– Hva tenker dere hvis det blir en utestengelse på han?
– Det viktigste er at vi har et reglement som beskytter fotballspillere i norsk fotball og det har vi alltid støttet. Og hvis en av våre spiller har brutt det og det har han, da må spiller og vi som klubb ta den straffen og lære av den. Vi er nødt til å beskytte hverandre. Vi skal vinne og tape kamper, men skal ta vare på hverandre bedre enn vi gjorde i går. Den straffen må vi bare ta, legger Branns sportssjef til.
Sett denne?
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21