Spissen ble hentet til Sarpsborg rett før januarvinduet stengte i 2018.
– I Alexander får vi inn en sulten spiss med et høyt toppnivå. Han herjet i Superettan i 2016, men hadde et litt tyngre 2017. Vi er likevel trygge på at Alexander vil gjøre en viktig jobb for oss, sa sportssjef Thomas Berntsen til klubbens nettsider den gang.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Nå viser det seg at han har pådratt seg en alvorlig skade, og ifølge Berntsen er han ute i 6-12 måneder.
– Synd for Alexander. Han har endelig kjempet seg til en posisjon i klubben blant de 10-15 som ble valgt. Det er en fantastisk gutt, sier Berntsen til Eurosport og ønsker spilleren god bedring.
Om lag midtveis i august ble han hjulpet av trening, og man mistenkte først at det dreide seg om en meniskskade som ville sette ham på sidelinjen i en måneds tid.
– Jeg følte at jeg virkelig var der jeg skulle, og kjempet om en plass på laget. Det er så typisk at dette skulle skje. Jeg får håpe at det bare går noen uker før jeg er tilbake, sa Ruud Tveter selv til Sarpsborg Arbeiderblad da.
28-åringen har vært på banen i fem kamper og scoret to mål for A-laget denne sesongen, mens han står med åtte kamper og tolv mål for andrelaget.
I fjor høst var han utlånt til Strømmen, mens han også har bakgrunn fra Follo og Fredrikstad i Norge, og Halmstad i Sverige.
PS! Tirsdag skriver SA at Boubacar Konte lånes ut til den danske klubben resten av sesongen, med opsjon på kjøp, men at planen er at han skal tilbake til Sarpsborg.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03