DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Med skader på de to foretrukne spissene kan muligheten åpne seg for at Sebastian Pedersen får sin første Eliteserie-start i Strømsgodset-trøya.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Forrige gang Pedersen spilte fra start i Eliteserien var 16. oktober 2016 mot Vålerenga, men da som Stabæk-spiller.
20-åringen, som er Marcus Pedersens lillebror, håper på en etterlengtet mulighet fra start for Godset og vil bruke de neste dagene til å overbevise ledelsen.
– Mulighetene blir selvfølgelig litt bedre når jeg er den eneste spissen. Jeg vet at det fort kan være at kanskje Spelmann blir flyttet opp eller noe, det er vanskelig å si hva de tenker foreløpig. Jeg bare gjør det jeg kan på trening, så håper jeg det holder, sier Pedersen til Eurosport.no.
– Du er klar hvis du får mulighet fra start?
– Jeg er veldig klar for det. Det har jeg vært lenge, så det hadde vært moro, sier han.
– Det er lenge siden sist, det er vel to-tre år siden. Det hadde betydd mye endelig å få kjenne på å starte igjen. Det er litt annerledes å starte enn å komme inn når det er i kampens hete hvor du blir kastet inn med litt innbytterpuls de første minuttene, sier Pedersen.
(Saken fortsetter under):

Wibe-Lund: – Han har kjempet hardt

Midlertidig Godset-trener, Håkon Wibe-Lund, sier Marcus Pedersen og Kristoffer Tokstad neppe er aktuelle for troppen etter operasjoner.
Strømsgodset gjør det de kan for å friskmelde Mos, men så langt er det uvisst om han rekker å bli klar.
– Vi jobber med å få han klar. Jeg regner med at det kommer til å la seg gjøre, men han trente ikke i dag, sier Wibe-Lund og understreker at han ikke vet om spissen rekker Glimt-kampen.
Hvis den tidligere Aalesund-spissen ikke friskmeldes, eller ikke tåler å starte kampen, sier Wibe-Lund at det åpner for Sebastian Pedersen på topp.
– Ja, det gjør det. Vi har Sebastian som spiss. Han har kjempet hardt og jobbet lenge. Samtidig er det jo flere som kan dekke en spissrolle, så vi har sett på litt forskjellige typer ting. Det er opp til spillerne på trening å vise hvem som gjør den jobben best og hvordan det ser ut totalt for laget, sier han.
Oppgjøret mot Bodø/Glimt vises på Eurosport Player søndag fra 17.50.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55