Henrik Pedersen fikk en tung start på karrieren som Godset-trener med 0-4 mot Molde lørdag.
Dansken kunne nok gjerne tenkt seg å hatt Yacouba Sylla til å demme opp på midtbanen, men 28-åringen var ikke i troppen for andre kamp på rad.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Franskmannen dukket nemlig ikke opp på Godset-trening verken torsdag eller fredag. Pedersen innrømmer til Eurosport at han verken har sett eller møtt Sylla siden han kom til klubben.
– Nei, jeg har ikke møtt ham.
– Hva tenker du om at han ikke møter på trening? Hva er planene for Sylla?
– Det jeg kan si generelt er at de spillerne som ikke er takknemlige med å være i klubben og gleder seg med å være her, de trenger ikke være her.
– Hvis han kommer tilbake med en unnskyldning, har han da en sjanse til å komme tilbake i varmen?
– Jeg bruker all energien min på de fantastiske spillerne jeg har. Og igjen – jeg vil kun si at de spillerne som ikke er takknemlige med å komme hit hver morgen, trenger ikke være her.
Se intervjuet med Pedersen her (saken fortsetter under):

På vei til ny klubb

Sylla startet samtlige av de ti første seriekampene for Godset, men satt på benken i den første kampen etter ferien mot Bodø/Glimt. I midtukens cup-exit mot Fram Larvik var han ikke i troppen, og det samme var altså tilfellet mot Molde lørdag.
Fredag kunne Drammens Tidende fortelle at Sylla ønsker seg bort, og at Strømsgodset allerede er i dialog med en annen klubb om en overgang.
– Han har gitt beskjed om at han ønsker å skifte klubb. Vi er i dialog med en klubb. Han er, som du ser, ikke på trening og kamp. Det er fordi han ønsker å skifte klubb. Noe mer enn det ser jeg ikke noe grunn til å kommentere, sa sportssjef Jostein Flo til DT.
Etter det Eurosport erfarer skal samtalene med en ny klubb ha kommet et godt stykke på vei, og at Sylla dermed kan være ferdig i Godset innen svært kort tid.
28-åringen signerte for drammenserne 1. mars, og under fire måneder senere tyder altså mye på at han er ferdig i klubben.
Midtbanespilleren imponerte innledningsvis i Godset-trøya, og flere mente at han med mer kamptrening ville bli blant de beste spillerne i Eliteserien. Men etter en noe dalende formkurve har ikke Sylla vært på banen siden 0-1-tapet for Ranheim 26. mai. Han står med ett mål og én målgivende på de ti kampene han har startet i Eliteserien.
Sylla var klubbløs da han signerte for Strømsgodset. Han ble løst fra kontrakten med belgiske Mechelen i vinter på grunn av klubbens økonomiske problemer etter å ha rykket ned. Før oppholdet i Belgia var Sylla innom klubber i Frankrike, England, Tyrkia og Hellas. Han har blant annet 22 kamper i Premier League for Aston Villa mellom 2013 og 2015.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03