For noen dager siden uttalte RBK-høvding Ivar Koteng til Adresseavisen at han mener laget har hatt en fin start i vinter, og at det de har sett i treningskampene har virket beroligende.
– Det ligger en klausul i kontrakten til Horneland, som går på at vi kan forlenge med ett år av gangen. Vi har helt naturlig hatt fokus på andre ting den siste tida, men dette blir tema på neste styremøte, sa han til avisen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Og tirsdag gikk han langt i å hentyde at avtalen blir forlenget, i forkant av styremøtet.
– Det er nok det mest sannsynlige, sa Koteng med et smil til TV 2 tirsdag.
Eurosport har vært i kontakt med Eirik Horneland, som ikke ønsker å kommentere Kotengs utsagn.
Den tidligere Haugesund-treneren, som kom til Rosenborg før forrige sesong, hadde i utgangspunktet en avtale ut 2020.
Det første året på Lerkendal ble tøft, og gjentatte ganger måtte han svare på om han mente han var rett mann til å snu skuta.
Den var nær å gå på grunn rundt det sviende 16. mai-tapet mot nettopp Haugesund, men Horneland sto rakrygget gjennom stormen. Laget spilte sin beste fotball i perioden da de kvalifiserte til Europa League.
Basert på rapportene har ting imidlertid, som Koteng sier, sett langt bedre ut i vinter. Ifølge Pål Andre Helland har nivået på treningene vært et helt annet, i tillegg til at de også har fått satt sitt preg på spillerstallen.
– Vi har tatt mye av ryddejobben, og gjenskapt tillit internt kommenterte Horneland selv overfor Adresseavisen nylig.
Og med seriestarten ytterligere utsatt tirsdag, nå med oppstart tidligst 15. juni, mener Eurosport-ekspert Joacim Jonsson at dette var det eneste rette.
– Situasjonen med korona-viruset har gjort at dette er nærmest den eneste mulige avgjørelsen. Vi vil med stor sannsynlighet få to sesonger som går helt opp i hverandre, og å bytte trener etter inneværende sesong vil være en vanskelig avgjørelse, sier Jonsson.
Kjetil Rekdal er enig.
– Det er egentlig ganske logisk at de benytter seg av opsjonen nå.
– Tror du de hadde gjort det uansett?
– Det er vanskelig å svare på, jeg kjenner jo ikke til hvordan det er internt i RBK-systemet. Det var turbulent der i fjor, men det er ikke sikkert vi bare skal peke på Horneland som årsaken. Det kan være mange årsaker til det, med en elendig vårsesong. Nå skulle vi tross alt egentlig ha spilt en serierunde, og det kan hende de ville vurdert litt mer fremover, men for oss å spekulere i det, blir fryktelig vanskelig. Det er umulig å bedømme ham ut fra år to, det vil sesongen vise, om og når den kommer i gang, sier Rekdal.

Åpner opp om sitt første Lerkendal-møte: – Alltid sett opp til RBK

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03