FARO/OSLO (Eurosport.no):
Patrick Mortensen nyter tilværelsen i AGF. I januar ble det klart at spissen forlot Sarpsborg 08 og vendte hjem til Danmark der han signerte en fireårskontrakt med klubben.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
I Portugal lader klubben opp til siste halvdel av sesongen i Superligaen. Mandag slo de Rosenborg 3-2 i en treningskamp. Allerede på fredag venter Esbjerg i serien. Mortensen har Nå har han funnet seg godt til rette i laget.
– Det er en fin treningsleir her nede med AGF og jeg føler det er gått bra. Jeg er veldig fornøyd, sier Mortensen til Eurosport.no.
Se hele intervjuet med Patrick Mortensen her. Saken fortsetter under videoen:

Måtte ut av komfortsonen

– Hvorfor endte du med å forlate Sarpsborg 08?
– Det var en kombinasjon av at jeg følte at jeg måtte flytte noen nye grenser. Jeg føler at jeg har gjort det veldig fint i Sarpsborg 08, at jeg har gjort mitt. Vi har oppnådd noen fine ting sammen. Nå hadde jeg lyst til å komme ut av min komfortsone og prøve noe nytt. Da kom AGF raskt på banen, og det er en klubb med masse fans og masse press. Det trigget meg helt vilt.
Både i 2017 og i 2018 ble det 12 mål på dansken i Eliteserien. Nå vil spissen ta med seg mye av elementene i Sarpsborg 08s fotball til AGF.
– Jeg skal score noen mål. Det er det jeg har gjort kontinuerlig de siste to årene. Men det er også mange andre roller jeg har i laget og den ene er å være et oppspillspunkt. En annen rolle blir å styre presset og få AGF litt mer fremover på banen. Litt som vi har hatt suksess med i Sarpsborg 08. Det skal vi prøve å implementere.
Sett dette intervjuet med David Nielsen? Saken fortsetter under videoen:

– Skålevik kan score mål og har masse erfaring

Etter at det ble klart at Mortensen gikk til AGF har Sarpsborg 08 hentet inn Lars Jørgen Salvesen og Steffen Lie Skålevik. Dansken tror denne duoen kan skyte sarpingene til ny suksess.
– Det synes jeg er fint. Jeg følger masse med og håper de lykkes kommende sesong. Hvis de kan gjøre det bedre enn i fjor, er det fantastisk. Jeg håper at de leverer. Jeg har levert på et høyt nivå de siste årene, men jeg er ikke i tvil om at en type som Skålevik, som leverte godt i Brann, kan score mål. Han kommer inn med masse erfaring, sier Mortensen.
Spissen har følgende råd til de to nysigneringene:
– De må først og fremst gjøre et hardt arbeid. Det kommer du langt med i mange klubber. For meg var det en god kombinasjon med å arbeide hardt, score mål og krige på topp. Det er den måten vi har spilt fotball på i Sarpsborg. Mange lange balle opp mot meg og at jeg har kriget i de duellene. Så har jeg hatt noen gode spillere rundt meg og når man scorer noen viktige mål, er det noe de rundt klubben liker.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03