• Eurosport følger de siste timene med argusøyne med Deadline Day-sending lørdag på Eurosport.no, Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge fra 20.00.
Søndag møter gullrival Molde hjemmesolide Mjøndalen. De ti siste sesongene har alt annet tydet på gullfest i Nordlands fylkeshovedstad. Gultrøyene har tilbrakt fem av dem i OBOS-ligaen, og i de fem øvrige har laget endt på 9.-, 11.-, 13.- og to ganger 15.-plass i Eliteserien.
Nordlendingene leder Eliteserien to poeng foran Molde når elleve runder gjenstår. Ledelsen ble opprettholdt med seier over Vålerenga mandag. Da fastsatte nysigneringen Ole Amund Sveen sluttresultatet til 4-0, noe som tydelig gjorde moren hans stolt.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
– Hun gråt i telefonen og var veldig glad på mine vegne. Pappa fikk ikke sett kampen. Han satt på flyet fra Spania etter å ha deltatt i en 60-årsdag. Jeg fikk ikke lov til å fortelle noe om kampen. Han skulle rett hjem og se den i opptak, sier Sveen smilende til Avisa Nordland.
Scoringen var hans første etter at han brakk to leggbein i venstrefoten som Sogndal-spiller i andre serierunde i 2017.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Tøff statistikk

Når helgen er omme, innehar Bodø/Glimt muligens en enda større luke i gullkampen. Molde skal i aksjon borte mot bunnlaget Mjøndalen som ikke har tapt på eget kunstgress siden slutten av mai.
Kjetil Knutsens gulljagende mannskap skal til Skien for å møte Odd, som ligger på 3.-plass. Borteseier vil bety at telemarkingenes gullsjanser svinner.
Likevel blir oppgjøret ingen lett affære for Glimt. Laget har tapt alle sine fem siste kamper i Skien. Samtidig er Odd ubeseiret på hjemmebane denne sesongen.
– Vi har fått 42 poeng. Det synes jeg vi fortjener, så er vårt fokus det som kommer de neste dagene. Vi må gjøre jobben inn mot Odd. Begynner vi å tenke annerledes, så tror jeg ikke vi klarer å opprettholde et slikt nivå som i dag, sier Glimt-trener Knutsen til VG.
I vårens oppgjør mot Odd vant Bodø/Glimt 3-0 på Aspmyra.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Nordnorsk gullmangel

Nord-Norge har fremdeles til gode å oppleve et seriegull i fotball. Glimt kjempet om gullet i 1977, 1993 og 2003, men måtte ta til takke med sølv alle gangene. I 1995 ble det bronse.
Tromsø tok sølv i 1990 og 2011, samt bronse i 1989, 2008 og 2010. I tillegg har Fløya to bronsemedaljer i Toppserien.
Bodø/Glimt endte på 11.-plass forrige sesong og har nå mulighet til å gå helt til topps.
Den største askeladdhistorien i Eliteserien stammer fra 1987 da Nils Arne Eggen ledet Moss til seriegull etter å ha rykket opp sesongen før.
(©NTB)
Sett denne?
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49