Viking - Molde 0-2
STAVANGER / OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Molde hadde ballen over 70 prosent av tiden det første snaue kvarteret, men det var hjemmelaget som var nærmest scoring ved kaptein Zlatko Tripic. Og slik fortsatte det.
Erling Moe valgte å hvile både dirigenten Magnus Wolff Eikrem og toppspissen Leke James på grunn av det tette kampprogrammet i serie og Europa, og selv om laget hadde ballen veldig mye, manglet det siste lille, som særlig Eikrem har bidratt med denne sesongen.
I det 58. minutt ville ikke Moe vente lenger med å sette inn sin maestro. Eikrem kom inn til fordel for Eirik Hestad, men det var Viking som rett etterpå skapte en enorm sjanse.
Ylldren Ibrahimaj fikk tid og rom med keeper borte, men på streken sto Kristoffer Haugen og stoppet avslutningen.
– Det er det sykeste, kommenterte Kjetil Rekdal i Eurosports Fotball direkte.
I det 79. minutt kom James etter fra benken. Og han svarte umiddelbart. Ballen havnet hos spissen etter en corner, og iskaldt dro han av en mann og banket ballen i nettmaskene i det 82. minutt.
Artikkelen fortsetter under):
Det var hans sjuende mål.
– Når vi spiller mot et så godt lag som Molde, må vi utnytte sjansene. Det var en fantastisk redning på streken av Kristoffer Haugen. Man skulle ikke tro han spilt i Viking før. Men vi må score på sjansene, og du ser på de kvalitetsspillerne de setter innpå som avgjør kampen, det er ikke tilfeldig, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport.
Men hans hvilende venn ville ikke være noe dårligere. Etter meget flott forarbeid av Fredrik Aursnes kom Eikrem seg løs, chippet vakkert over keeper og scoret til 2-0.
– Du ser hvem som kommer inn, du ser hvem som scorer. det er Leke James, det er Eikrem. Du ser hvor vanvittig viktig han er, kommenterte Bernt Hulsker i Eurosports studio.
– Det var utrolig bra, jeg følte vi hadde kontroll bortsett fra den til Haugen på streken der. De som kom inn spilte utrolig bra, og vi kommer inn og gjør jobben. 2-0 er kjempesterkt og vi er veldig fornøyde. Det var litt seigt over oss og vi står litt mye i ro. Manglet den lille spruten i beina. Men vi ble bedre og bedre og kan sette inn spillere som Leke og Bolly, og da det blir det farlig, da, sier Eikrem til Eurosport med et smil om munnen.
– Ja, og en tredjemann ...
– Ja, det er sant, men den var ferdigscoret av Fredrik. Det var sterkt av de som spilte onsdag også, jeg kjente at det var tungt å bare spille en halvtime i dag.
(Artikkelen fortsetter under):
Viking scorer «alltid» hjemme mot Molde. Det har de nemlig gjort i 14 kamper på rad, siden det ble 0-0 i 2002. I den 15. ble det imidlertid stopp på den rekka, og laget står nå uten seier på de fem siste i Eliteserien.
I stedet var det Molde som kunne juble for bortepoeng. Dermed svarte de på Odds seier mot Lillestrøm lørdag, og er fortsatt fire poeng foran med en kamp mer spilt.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10